31.12.14

Ιταλία: Στο λιμάνι της Καλλίπολης το φορτηγό πλοίο Blue Sky M...

Ιταλία: Στο λιμάνι της Καλλίπολης το φορτηγό πλοίο Blue Sky MΣτο λιμάνι της Καλλίπολης στην νοτιοανατολική Ιταλία, οδήγησε τα ξημερώματα το ιταλικό ναυτικό το φορτηγό πλοίο με τους 700 περίπου μετανάστες, που...
εξέπεμψε χθες σήμα κινδύνου, ενώ έπλεε στην Αδριατική.

Το πλοίο Blue Sky M, με σημαία Μολδαβίας, έφτασε περίπου στις 3:30 τοπική ώρα (4:30 ώρα Ελλάδας) στην Καλλίπολη όπου τους εκατοντάδες μετανάστες παρέλαβαν οι ιταλικές αρχές. Δεκάδες οχήματα, εκ των οποίων τουλάχιστον τέσσερα αυτοκίνητα, ήταν σταθμευμένα κοντά στο φορτηγό πλοίο και περίμεναν για τη μεταφορά των μεταναστών. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μια έγκυος γυναίκα γέννησε πάνω στο πλοίο.

Η οδύσσεια των μεταναστών πήρε δραματική τροπή χθες στα ανοιχτά της Κέρκυρας όταν από το πλοίο στάλθηκε SOS, λόγω της παρουσίας επί του σκάφους ομάδας ενόπλων, όπως αναφέρθηκε.

Μια φρεγάτα και ένα ελικόπτερο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού καθώς και δύο περιπολικά του Λιμενικού Σώματος στάλθηκαν στην περιοχή και σύμφωνα με τις ελληνικές λιμενικές αρχές «δεν διαπιστώθηκε κάποιο μηχανικό πρόβλημα αλλά ούτε κάτι ύποπτο (ένοπλοι) στο πλοίο».

Το Μ Sky Blue αρχικά είχε πορεία στο λιμάνι της Ριέκα, στη βόρεια Κροατία. Ωστόσο άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε προς τις ιταλικές ακτές αναγκάζοντας τις ιταλικές αρχές να παρέμβουν. Το πλοίο ελλιμενίστηκε τελικά στην Καλλίπολη δίνοντας τέλος στη δοκιμασία εκατοντάδων μεταναστών, οι οποίοι σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης είναι στην πλειονότητά τους Σύριοι.
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: