31.12.14

Τέσσερις μετανάστες βρέθηκαν νεκροί στο Blue Sky M...


Νέα τραγωδία...
Η ιταλική ακτοφυλακή κατόρθωσε σήμερα να οδηγήσει σε λιμάνι της Απουλίας το εγκαταλελειμμένο από το πλήρωμά του υπό μολδαβική σημαία πλοίο Blue Sky M που μετέφερε 900 μετανάστες, αποτρέποντας μία ...
εκατόμβη στην Αδριατική Θάλασσα, ενώ όπως ανακοινώθηκε από τον ιταλικό Ερυθρό Σταυρό, τέσσερις μετανάστες βρέθηκαν νεκροί πάνω στο πλοίο.

"Αποτράπηκε η εκατόμβη, περισσότεροι από 900 μετανάστες διασώθηκαν επιβαίνοντες σε πλοίο με μπλοκαρισμένη μηχανή που κατευθυνόταν προς τις ακτές της Απουλίας", είναι το μήνυμα της ιταλικής ακτοφυλακής στον λογαριασμό της στο Twitter. Χωρίς την επέμβασή της, το πλοίο θα έπεφτε στα βράχια.

ΟΙ περισσότεροι από τους ανθρώπους που επέβαιναν στο πλοίο ήταν Σύροι, δήλωσε η εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού Μίμα Αντονάτζι από την επαρχία του Λέτσε όπου έφθασαν οι μετανάστες.

Ο ακριβής αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονταν στο πλοίο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστός, δήλωσε η Αντονάτζι. Οι νεκροί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και οι επιζώντες σε δημόσια κτίρια όπου γίνεται εξακρίβωση των ταυτοτήτων τους. Πιστεύεται πως είναι παράτυποι μετανάτες.

Οι λιμενικές αρχές θα προσπαθήσουν επίσης να εξακριβώσουν τους λόγους για τους οποίους το πλοίο εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του.

Οι ιταλικές αρχές επενέβησαν όταν διαπίστωσαν ότι το πλοίο δεν ήταν ακυβέρνητο, αλλά έπλεε με τη μηχανή μπλοκαρισμένη με κατεύθυνση τις ακτές της Ιταλίας. Εξι άνδρες της ιταλικής ακτοφυλακής επιβιβάσθηκαν χθες το βράδυ στο πλοίο και κατόρθωσαν την τελευταία στιγμή να τού αλλάξουν κατεύθυνση και κυρίως να ξεμπλοκάρουν τη μηχανή, όταν αυτό βρισκόταν σε απόσταση μόλις 9 χιλιομέτρων από την ακτή.

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: