13.2.15

Άλλος ένας θάνατος στην Αμυγδαλέζα...

Σόκ προκαλεί η είδηση ενός ακόμη θανάτου στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών της Αμυγδαλέζας, του τέταρτου κατά σειρά.

Λίγο μετά τη...
μεταγωγή του από την Κρήτη στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ένας μετανάστης έδωσε τραγικό τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον 23 χρονών Ναντίμ από το Πακιστάν που ήταν στην πτέρυγα Α1. Βρέθηκε κρεμασμένος, χρησιμοποιώντας το σεντόνι του ως θηλιά.

Ο Πακιστανός είχε κρατηθεί για πολλούς μήνες στην Κρήτη και πρόσφατα μετήχθη στην Αμυγδαλέζα - συνολικά έχει ξεπεράσει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως πριν μεταχθεί στην Αμυγδαλέζα τον είχαν χτυπήσει άσχημα οι φύλακες (πιθανότατα εκείνοι του Κέντρου Κράτησης της Κρήτης).

Αμέσως ενημερώθηκαν για το περιστατικό η αναπληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης. Η κ. Χριστοδουλοπούλου, με αφορμή και το νέο τραγικό συμβάν, αναμένεται να ανακοινώσει άμεσα μέτρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: