2.2.15

Γαβριήλ: «Η ατζέντα έχει αλλάξει» ...


Η Ελλάδα θετικός πρωταγωνιστής στις ευρωπαϊκές εξελίξεις (BINTEO)...
Για την αλλαγή της ατζέντας σε ευρωπαϊκό επίπεδο που έχει ήδη καταφέρει η νέα ελληνική κυβέρνηση, για τη σημασία της δήλωσης Ομπάμα καθώς και για την πρόθεση «με απεριόριστη πολιτική βούληση και τη νηφαλιότητα για να αλλάξουμε το...
σύστημα που κάνει τα στραβά μάτια στη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, τη διαπλοκή» μίλησε  ο κυβερνητικός εκπροσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης στο ΣΚΑΙ.   

   
«Η ατζέντα έχει αλλάξει»

«Πλέον η ατζέντα έχει αλλάξει, κι αυτό μας χαροποιεί. Γιατί η ελληνική κυβέρνηση για πρώτη φορά παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις, με θετική σκοπιά. Τα τελευταία χρόνια είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε την Ελλάδα στη περιθώριο των διεθνών και ευρωπαϊκών εξελίξεων, να περιμένει να καθοριστεί η τύχη μας, η μοίρα μας , η πολιτική μας, από το εξωτερικό, ενώ τώρα έχει ανοίξει ένας ευρύτατος διάλογος για το πώς θα ξημερώσει η νέα μέρα για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη»

«Σημαντική η παρέμβαση Ομπάμα σε μια σημαντική στιγμή»

«Η παρέμβαση του Μπαράκ Ομπάμα ήταν σημαντική και έγινε σε μια σημαντική στιγμή. Είχε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν μπορούν να συνεχιστούν αυτές οι πρακτικές λιτότητας, ειδικά στην Ελλάδα, μια χώρα που – όπως είπε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ – έχει χάσει το 25% του βιοτικού της επιπέδου, άρα είναι δύσκολο να φανταστείς ότι μπορείς να συνεχίσεις να πιέζεις τον ελληνικό λαό. Η πολιτική μας λοιπόν βασίζεται σε μια απόλυτα ορθολογική βάση. Δεν πετάμε στα σύννεφα, δεν είμαστε αιθεροβάμονες».

«Το παλιό σύστημα έκανε τα στραβά μάτια στη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, τη διαπλοκή»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο  Γ. Σακελλαρίδης τόνισε πως «και ο ΣΥΡΙΖΑ  μιλά για μεταρρυθμίσεις. Και προεκλογικά, και στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης μιλάμε για βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις αναγκαίες για να σταθεί η ελληνική κοινωνία στα πόδια της. Τις τελευταίες δεκαετίες έχει παγιωθεί στην Ελλάδα ένα σύστημα που κάνει τα στραβά μάτια στη φοροδιαφυγή, στη διαφθορά στο δημόσιο, στη διαπλοκή. Εμείς έχουμε έρθει για να τα αλλάξουμε όλα αυτά. Η νέα ελληνική κυβέρνηση διαθέτει και απεριόριστη πολιτική βούληση και τη νηφαλιότητα και την αποφασιστικότητα για να φέρει εις πέρας αυτό το δύσκολο έργο».

«Θέλουμε να αξιοποιήσουμε και να υπερασπιστούμε τον δημόσιο πλούτο»

«Η πολιτική της εκχώρησης, του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου δεν προσφέρει τίποτα στον ελληνικό λαό, δεν δημιουργεί αναπτυξιακές προοπτικές, αντιθέτως φαλκιδεύει την αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας. Εμείς θέλουμε να προσελκύσουμε άμεσες ξένες επενδύσεις, σε παραγωγικούς τομείς, αλλά διαφωνούμε με την ευρύτατη πολιτική εκχώρησης».

ΤΙ σημαίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις 

«Γιατί να είναι ανησυχητικές οι εξαγγελίες μας; Υπάρχει πληθώρα παραδειγμάτων στην Ευρώπη, όπου βασικοί τομείς παραμένουν υπό δημόσιο έλεγχο. Η ιδιωτικοποίηση δεν είναι επένδυση, είναι μεταφορά της ιδιοκτησίας, δεν δημιουργούν θέσεις εργασίας απαραίτητα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας: «Στις περισσότερες περιπτώσεις [οι αγοραστές] συρρικνώνουν τις επιχειρήσεις για να έχουν μεγαλύτερη μετοχική αξία. Εμείς πιστεύουμε στην πρσέλκυση ξένων επενδύσεων που όμως θα αυξάνουν τις θέσεις εργασίας, θα μεταφέρουν τεχνογνωσία στην ελληνική οικονομία…»

«Δεν είμαστε εχθρικοί προς τον ιδιωτικό τομέα»

«Το να μη θέλεις να ιδιωτικοποιηθούν κάποιες βασικές δημόσιες επιχειρήσεις, δεν σημαίνει ότι ταυτόχρονα καλλιεργείς εχθρικό κλίμα προς τον ιδιωτικό τομέα. Ζούμε σε αυτή την πραγματικότητα και ξέρουμε ότι και ο ιδιωτικός τομέας χρειάζεται μεταρρυθμίσεις και ενίσχυση σε θεσμικό επίπεδο, για να μπορέσει χωρίς προσκόμματα να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα. Εμείς πιστεύουμε ταυτόχρονα σε έναν αποτελεσματικό δημόσιο τομέα, που αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα».

«Η κυβέρνηση βάζει τα θέματα στο τραπέζι, έχουν απελευθερωθεί δυνάμεις μέσα στην Ευρώπη»

 «Ο ελληνικός λαός πρέπει να θυμηθεί τι λεγόταν προεκλογικά για τη στάση των εταίρων. Σήμερα, όλοι οι Ελληνες πρέπει να νιώθουν ικανοποιημένοι που έχουν μια κυβέρνηση που θέτει τα θέματα στο τραπέζι. Βλέπουμε ότι έχει αλλάξει η αντιμετώπιση, υπάρχουν όχι απλά ρωγμές, αλλά ότι έχουν απελευθερωθεί δυνάμεις μέσα στην Ευρώπη, αλλάζουν οι συσχετισμοί, φτιάχνονται νέου τύπου συμμαχίες. Αυτή η στρατηγική φέρνει αποτελέσματα».

 Δειτε το Βιντεο:



Δεν υπάρχουν σχόλια: