20.2.15

Πού το πάει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ...

...με το «Οχι» στην παράταση του προγράμματος.
Tα δύο μηνύματα της Αθήνας, εν όψει Eurogroup...
Η πρόταση που κατέθεσε χθες ο Γιάνης Βαρουφάκης, εκ μέρους της κυβέρνησης για εξάμηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης, και που απερρίφθη από το Βερολίνο, φαίνεται να συγκεντρώνει...
την αποδοχή από τη γαλλική και την ιταλική κυβέρνηση, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και τη στήριξη από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πιθανόν στο παρασκήνιο του Μάριο Ντράγκι και της Κριστίν Λαγκάρντ.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup Working Group στις Βρυξέλλες μάλιστα το γενικό κλίμα ήταν θετικό, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, όπου θα κριθεί εν πολλοίς η μάχη.

Η Αθήνα στέλνει πάντως δύο μηνύματα εν όψει του Eurogroup: Πρώτον ότι δεν είναι διατεθειμένη να κάνει πίσω από το κείμενο - αίτηση που απέστειλε το πρωί της Πέμπτης για την επέκταση της δανειακής σύμβασης, που περιλαμβάνει σημαντικές παραχωρήσεις προς τους εταίρους, έναντι του χρόνου και της σταθερότητας που εξασφαλίζει για το επόμενο εξάμηνο. Και δεύτερον ότι εάν δεν βρεθεί λύση στο Eurogroup θα επιμείνει στην πίεση, ακόμη και ζητώντας σύνοδο κορυφής, όπως έλεγαν κυβερνητικές πηγές.

Οι παρασκηνιακές κινήσεις για τη γεφύρωση του χάσματος  αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα! 

Ενημερωμένες πηγές λένε στο protothema.gr ότι η κίνηση των Γερμανών να σπεύσουν να απορρίψουν την επιστολή Βαρουφάκη έχει μια συγκεκριμένη στόχευση: Να αποσπάσει το Βερολίνο όσο το δυνατόν περισσότερες δεσμεύσεις από την Αθήνα στη  συνεδρίαση του Euroworking Group αλλά και στην σημερινη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στο Eurogroup ότι η ελληνική κυβέρνηση θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα. «Οι Γερμανοί ζητούν όσο το δυνατόν περισσότερες δεσμεύσεις ότι η συμφωνία θα τηρηθεί» επισημαίνει ο ίδιος αξιωματούχος και τονίζει ότι δεν θα πρέπει να αποκλείεται η ανακοίνωση συμφωνίας ακόμη και στην συνεδρίαση του Eurogroup. 

πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: