15.2.15

«Γνωρίζοντας την οικονομική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται ο όμιλος Κυριακού»...

Όταν τα κανάλια «κλέβουν» τη δουλειά των άλλων (του dromografos)...

Ωραία έχουν μάθει στα δελτία ειδήσεων των μεγάλων καναλιών, προβάλλουν βίντεο και φωτογραφίες χωρίς προηγουμένως να έχουν ζητήσει την απαραίτητη άδεια των δημιουργών τους.

Τα...
παιδιά του dromografos (εδώ στο twitter: dromografos 1, dromografos 2 και dromografos 3) είναι γνωστά σε όλους όσοι είναι στα κινήματα. Κάνουν πολύ καλή δουλειά, βρίσκονται παντού και οι φωτογραφίες τους είναι άμεσες στα social media. Έχουν δώσει την άδεια να χρησιμοποιούνται οι φωτογραφίες αυτές «μόνο για κινηματική χρήση απο μη εμπορικά μέσα». Πιο ξεκάθαροι δεν μπορούσαν να γίνουν, νομίζω.

Το Σάββατο λοιπόν οι dromografoi βρέθηκαν στην Αμυγδαλέζα. Όσοι τους παρακολουθούσαμε από νωρίς το πρωί στο twitter, μαθαίναμε όσα γίνονταν εκεί (η φψτογραφία που βλέπετε είναι δική τους). Τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια δεν είχαν στείλει κάμερες. Γιατί να κάνουν έξοδα άλλωστε; No problem. Παίρνουμε τα πλάνα των άλλων, δωρεάν και... καθαρίζουμε. Τόσο απλά, τόσο κυνικά. Προσθέτουμε και πέντε διαφημίσεις μετά, διπλό το καλό, βγάζουμε και κάποια χρήματα με τη δουλειά και τον κόπο των άλλων.

Τι κι αν μετά ζητούσαν να βρουν το δίκιο τους οι dromografoi; Οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν έδωσαν σημασία. Έτσι θα έχουν μάθει προφανώς.


Είχαν προειδοποιήσει από νωρίς μάλιστα, πριν αρχίσουν τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, προφανώς γιατί ήξεραν τι θα επακολουθήσει.


Υπενθυμίζουμε πως παλιότερα ο ΑΝΤ1 είχε προβάλλει, χωρίς καμία αναφορά στην πηγή, πλάνα από το ντοκιμαντέρ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε. και άλλες παραγωγές της Infowar Productions – για τις οποίες φυσικά δεν έχει αναφέρει ούτε λέξη. Ο Άρης Χατζηστεφάνου τους έκανε και πλάκα μετά: «Γνωρίζοντας την οικονομική κατάσταση στη οποία βρίσκεται ο όμιλος Κυριακού, όπως και όλοι οι μεγάλοι καναλάρχες της χώρας, θέλουμε από την πλευρά μας να του προσφέρουμε δωρεάν όλες μας τις παραγωγές για να τις μεταδώσει όποτε και όσες φορές επιθυμεί»...

Δημήτρης Κανελλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: