31.5.15

Ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα...

Γενικά αίθριος θα είναι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ο καιρός σήμερα Κυριακή, με το θερμόμετρο να φτάνει έως και τους...
27 βαθμούς Κελσίου.

Μόνο στα ηπειρωτικά υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα ορεινά.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι το μεσημέρι - απόγευμα στο Σαρωνικό σε νότιους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και από το μεσημέρι νοτίων διευθύνσεων μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 με την ίδια ένταση, ενώ από το βράδυ στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η μεγίστη θα φτάσει τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια μέχρι 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: