30.6.15

Χωρισμένο στα δύο το Μέγαρο Μαξίμου για τη συμφωνία...

Óôéãìéüôðï áðü ôï ôáîßäé ôïõ ðñùèõðïõñãïý ÁëÝîç Ôóßðñá êáé ôçò êõâåñíçôéêÞò áðïóôïëÞò ãéá ôçí Óýíïäï êïñõöÞò óôçí Ñßãá ôçò Ëåôïíßáò ôçí ÐÝìðôç 21 ÌáÀïõ 2015.
(ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÕÐÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ/ANDREA BONETTI/EUROKINISSI)
...με τον Αλέξη Τσίπρα να μην έχει ανέβει ακόμη στο αεροπλάνο για Βρυξέλλες...
Ένα θρίλερ για το ενδεχόμενο συμφωνίας μέχρι το βράδυ μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ο πρωθυπουργός δέχεται διαφορετικές εισηγήσεις για τις επόμενες κινήσεις του.

Κανείς δεν...
μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα των επαφών, ωστόσο οι εξελίξεις είναι δραματικές, τα τηλέφωνα έχουν ανάψει, τόσο εκτός όσο και εντός Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr, στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει διάσταση απόψεων αναφορικά με τις κινήσεις που πρέπει να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Υπάρχει το ένα «στρατόπεδο» που εισηγείται στον πρωθυπουργό να πάρει τη συμφωνία που του δίνει ο Ζαν Κ. Γιούνκερ και να φύγει άμεσα για Βρυξέλλες. Σημειώνεται ότι σε αυτό το «μπλοκ» βρίσκονται και ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πιέζουν για συμφωνία.

Ωστόσο υπάρχουν εισηγήσεις να μην προχωρήσει ακόμη σε συμφωνία και να περιμένει μέχρι τα μεσάνυχτα για να υποχωρήσουν περισσότερο οι δανειστές.

Ωστόσο και οι δύο πλευρές δεν λένε στον πρωθυπουργό να επιμείνει στο ΟΧΙ, αλλά να προχωρήσει σε συμφωνία. Άλλωστε οι εικόνες από τις τράπεζες έχουν βαρύνει το κλίμα σε όλα τα επίπεδα.

Μάλιστα ο Αλέκος Φλαμπουράρης έδωσε στη δημοσιότητα τα τέσσερα σημεία που οδηγούν σε συμφωνία:

- Καμία μείωση σε μισθούς και συντάξεις

- Αποκατάσταση των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού

- Πρόσθετο αναπτυξιακό πακέτο, πέρα από το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ)

- Αναδιάρθρωση με κούρεμα του χρέους

Ταυτόχρονα τα σενάρια που κυκλοφόρησαν ότι ο πρωθυπουργός μπαίνει στο αεροπλάνο για να πάει στις Βρυξέλλες δεν επιβεβαιώνονται. Για την ώρα οι συζητήσεις συνεχίζονται τηλεφωνικά με τον κ. Γιούνκερ, τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι αλλά και με τον Μάρτιν Σουλτς.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: