31.7.15

Ο Βενιζέλος λέει "μοιραίο" τον Τσίπρα...



Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε μοιραίο και θρασύδειλο τον πρωθυπουργό, τονίζοντας πως εξευτέλισε τη διαδικασία του δημοψηφίσματος, υπεξαιρώντας πολιτικά το...

αντιφατικό και αυτοακυρωμένο 61,3% του «Όχι» και καταχράται της εντολής των εκλογών του Ιανουαρίου.
Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Α. Τσίπρα περί του Plan B της κυβέρνησης και στα όσα σχόλια έκανε για σκάνδαλα των προηγούμενων κυβερνήσεων, ο Ε. Βενιζέλος πέρασε στην αντεπίθεση, λέγοντας ότι «ο μοιραίος και θρασύδειλος κ. Τσίπρας δεν τόλμησε να εμφανισθεί ποτέ στη Βουλή να απαντήσει σε ερώτηση μου».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός «εμένα έχει πάντα στο μυαλό του και ορθά, γιατί τον ενοχλεί οποίος αποδεικνύει  τεκμηριωμένα  ότι  "ο βασιλιάς είναι  γυμνός". Φτάσαμε δυστυχώς να θεωρείται κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού ο άνθρωπος που καταχράται της εντολής των εκλογών του Ιανουαρίου και υποδύεται τον πανίσχυρο πρωθυπουργό με 110 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και 13 των ΑΝΕΛ, στις πλάτες της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια χαρακτήρισε «χυδαίο και μικρό συκοφάντη τον Α. Τσίπρα, γιατί προσπάθησε να καλύψει τον Γ. Βαρουφάκη, ενώ άφησε και αιχμές για το πως χειρίστηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος ο πρωθυπουργός.

«Φτάσαμε να ακούμε μαθήματα δημοκρατίας από αυτόν που εξευτέλισε τη διαδικασία του δημοψηφίσματος και υπεξαίρεσε πολιτικά το αντιφατικό και αυτοακυρωμένο 61,3% του «Όχι». Καταντήσαμε ως χώρα να περιμένουμε να κριθεί η μοίρα μας στην κεντρική επιτροπή ή το συνέδριο ενός κόμματος, όταν απαιτείται εθνική ενότητα και συστράτευση. Αυτός, λοιπόν, ο πάντα ίδιος κ. Τσίπρας, χυδαίος και μικρός συκοφάντης, πήγε στη Βουλή να καλύψει τον κ. Βαρουφάκη, γιατί προφανώς τον φοβάται ως συνεργό του». τόνισε χαρακτηριστικά ο Ε. Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: