30.7.15

Μηλιός: Αυτή η συμφωνία δεν περνάει...

ΜΗΛΙΟΣ
Ο συμβιβασμός άρχισε από το 2014 με το φλερτ με τη ΔΗΜΑΡ...
Η λιτότητα είναι δημιουργική καταστροφή, δεν είναι «λάθος», η λιτότητα αποτελεί ορθή πολιτική για το κεφάλαιο, τόνισε στην ομιλία του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Μηλιός.

Πραγματοποιώντας μια... ιστορική και οικονομική ανάλυση του τρόπου αντιμετώπισης των καπιταλιστικών οικονομικών κρίσεων από τα καπιταλιστικά κράτη, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το πρόγραμμα του Ρούσβελτ (σ.σ αναφερόμενος στο πρόγραμμα New Deal που εκπόνησε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο), δεν ήταν άλλη πολιτική, ήταν γραμμή αντιμετώπισης του επερχόμενου κινδύνου.

Aσκησε κριτική στο Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, αφού έλειψε, όπως είπε, η φορολογία του πλούτου και του μεγάλου κεφαλαίου και το σκέλος κοινωνικής οικονομίας, που είναι το σχέδιο περιορισμού της ελεύθερης αγοράς. 
 
Η αντίληψη ενός ιστορικού συμβιβασμού, άρχισε «από τον Ιούνιο του 2014 με το φλερτ με τη ΔΗΜΑΡ» τόνισε συμπληρώνοντας πως το γεγονός ότι τελείωσαν τα λεφτά, «φτάσαμε να το ονομάζουμε αθέτηση πληρωμών». 
 
Δεν μπορεί να περάσει η συμφωνία, είπε τονίζοντας ότι το κόμμα πρέπει να συζητήσει και να τοποθετηθεί σε διαρκές συνέδριο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: