28.9.15

Στο σπίτι του, στη Φιλοθέη, συνελήφθη ο Λιακουνάκος...

Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος για τα εξοπλιστικάΜετά από ένταλμα της ανακρίτριας, Βασιλικής Μπράτη, για την υπόθεση των ραντάρ «Ερικσον»...
Συνελήφθη αργά το βράδυ της Δεύτερας, στο σπίτι του στη Φιλοθέη ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος μετά από ένταλμα που εξέδωσε η ανακρίτρια Βασιλική Μπράτη, η οποία ερευνά τις προμήθειες των ραντάρ «Ερικσον».

Της σύλληψης είχε προηγηθεί...
έρευνα από τον επίκουρο εισαγγελέα διαφθοράς Αντώνη Ελευθεριάνο. Προς το παρόν έχει μεταφερθεί στην Ασφάλεια, ενώ αναμένεται να κληθεί για απολογία.

Την εντολή για την έρευνα αυτή είχε δώσει η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Ράικου. 

Η ποινική δίωξη σε βάρος του Θωμά Λιακουνάκου είναι σε βαθμό κακουργήματος για ενεργητική και παθητική δωροδοκία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές προέκυψαν στοιχεία για μίζα που δόθηκε μέσω offshore σε στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες κατά τις έρευνες της δικαιοσύνης προέκυψε διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος ύψους 1.6 εκ.ευρώ από τον Θωμά Λιακουνάκο με αποδέκτες τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Ιωάννη Σμπώκο που ήδη έχουν καταδικαστεί και εκτίουν πολυετείς ποινές καθείρξεως για μίζες εκατομμυρίων σε άλλα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ο Θωμάς Λιακουνάκος ήταν εκπρόσωπος της εταιρείας AXON, η οποία μεσολάβησε μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας «Ερικσον» για τη συγκεκριμένη προμήθεια.  

Σε βάρος του εκκρεμούν ακόμα τρεις υποθέσεις. Του έχουν ασκηθεί διώξεις για τα αντισταθμιστικά των Leopard ΙΙ, έχει προταθεί η παραπομπή του για τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, ενώ η Εισαγγελία Διαφθοράς μελετά και την κύρια προμήθεια των γερμανικών αρμάτων μάχης.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: