10.9.15

Νέα κλειστή αγορά τροφίμων σχεδιάζεται στον Πειραιά...

Το λιμάνι του Πειραιά
Τη δημιουργία νέας κλειστής αγοράς τροφίμων σκέφτονται να δημιουργήσουν ο δήμος Πειραιά και άλλοι φορείς στο σημείο που βρίσκεται το αμαξοστάσιο της ΣΤΑ.ΣΥ. (σταθερές συγκοινωνίες) στην πλατεία Ιπποδαμείας. Γι΄ αυτό το λόγο ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης συναντήθηκε με τον πρόεδρο Νίκο Μανεσιώτη και...
με μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, έτσι ώστε να παραχωρηθεί από τη ΣΤΑ.ΣΥ. το αμαξοστάσιο, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον εμπορικό κόσμο του Πειραιά και την υλοποίηση κοινών δράσεων στην πόλη.

Ο Γ. Μώραλης ενημέρωσε το Δ.Σ. του ΕΣΠ για τα προβλήματα που υπάρχουν στην πόλη με τα έργα του μετρό και του τραμ και για την πορεία των έργων. Συζήτησαν επίσης για τη διάνοιξη της οδού Σωτήρος που είναι ένα πάγιο αίτημα του ΕΣΠ και αποφάσισαν να κάνουν μια συνάντηση με το Δασαρχείο, καθώς εμπλέκεται, προκειμένου να δουν τις δυνατότητες που έχουν για τη διάνοιξη. Επίσης συζήτησαν τον σχεδιασμό και τη δημιουργία μιας ζώνης περιπάτου από την κρουαζιέρα που θα πηγαίνει μέσα στην αγορά, ώστε να χαράξουν έναν εμπορικό περίπατο στο κέντρο της πόλης.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: