11.10.15

Αιχμές Καμίνη για το προσφυγικό...

Ο δήμαρχος της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης ως προς το προσφυγικό, λέγοντας πως συνεχίζεται η αδράνεια. Παράλληλα, επεσήμανε πως θα πρέπει να βοηθηθούν οι δήμοι, ώστε να μπορέσουν να...
αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.
Μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει μεγάλα προβλήματα, καθώς οι μεταναστευτικές ροές θα συνεχιστούν με τους ίδιους ρυθμούς. Σύμφωνα με τον Γ. Καμίνη, η κυβέρνηση συνεχίζει να δείχνει αδράνεια στο προσφυγικό ζήτημα, αν και αναγνώρισε ότι γίνονται φιλότιμες προσπάθειες.

Ερωτηθείς για την λύση του προβλήματος, επεσήμανε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση χωρίς την Ευρώπη, αλλά ούτε η Ευρώπη μπορεί να βρει λύσεις χωρίς την Ελλάδα.

Όπως τόνισε, θα πρέπει να δοθούν κίνητρα και αντισταθμιστικά οφέλη στους δήμους, προκειμένου να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αντιμετώπισης του ζητήματος. Παράλληλα, επανέλαβε την αναγκαιότητα να παραχωρηθούν στρατόπεδα για τη φιλοξενία των προσφύγων, σημειώνοντας πως έχει θέσει το εν λόγω θέμα από τον περασμένο Δεκέμβριο. 

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: