30.10.15

Στον ειδικό ανακριτή Διαφθοράς ο Μ. Λεμούσιας...

Την πόρτα του ειδικού ανακριτή Διαφθοράς πέρασε ο τέως γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Λεμούσιας, εκ των καταδικασμένων για την υπεξαίρεση...
των 17,9 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του κεντρικού δήμου.

Ο Μ. Λεμούσιας απολογήθηκε για το αδίκημα της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος, πράξη που συνδέεται με το πολύκροτο οικονομικό σκάνδαλο, την εμπλοκή στο οποίο ο ίδιος αρνείται. Αυτό επανέλαβε κι ενώπιον του ειδικού ανακριτή Δημοσθένη Στίγγα, ενώ, κατά πληροφορίες, χαρακτήρισε εσφαλμένη την απόφαση του Εφετείου που τον καταδίκασε σε κάθειρξη 13 ετών και 5 μηνών, τονίζοντας ότι έχει ήδη προσφύγει στον 'Αρειο Πάγο, καταθέτοντας αίτηση αναίρεσης με την οποία επιδιώκει την ακύρωση της παραπάνω απόφασης.

Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν να μην επιβληθούν σε βάρος του περιοριστικοί όροι, ενώ, μετά το πέρας της διαδικασίας, ο Μ. Λεμούσιας επέστρεψε στις φυλακές Διαβατών όπου κρατείται.

Για το ίδιο αδίκημα απολογήθηκε πριν από 15 μέρες και αφέθηκε ελεύθερος άνευ όρων ο -επίσης καταδικασμένος για την υπεξαίρεση και προσφάτως αποφυλακισθείς- τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο άνδρες κατέστησαν κατηγορούμενοι για το αδίκημα της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος ύστερα από δίωξη που παρήγγειλε τον περασμένο Γενάρη ο τότε εισαγγελέας διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος. Είχε προηγηθεί σχετική έρευνα με βάση τα πρακτικά και το σκεπτικό της απόφασης του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης το οποίο τους είχε τιμωρήσει αρχικά με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης...

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: