24.10.15

Φίλης: Καμία αναφορά για τον ΦΠΑ στην συνάντηση με την τρόικα...

BINTEO...
«Στη συνάντηση που είχα εγώ με την τρόικα δεν υπήρξε καμία αναφορά για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση», τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, στο πρωινό του MEGA. Και υποστήριξε, πως, τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση τον διαπραγματεύεται το...
υπουργείο Οικονομικών με τους δανειστές και όχι το υπουργείο Παιδείας.

«Ήταν ένα σχήμα λόγου» είπε για την περίφημη δήλωση του περί «πενταροδεκάρων» και πρόσθεσε πως «Αν χαθεί η εμπιστοσύνη στο δημόσιο σχολείο χάνεται η εμπιστοσύνη στη Δημοκρατία».

«Έχουμε φτάσει να θεωρούμε κακό ό,τι δημόσιο και καλό ό,τι ιδιωτικό» είπε ο κ. Φίλης και τόνισε πως «το θέμα είναι να αναβαθμιστεί το δημόσιο σχολείο». . 



Ο Νίκος Φίλης αποκάλυψε ότι με τροπολογία μεταφέρονται από άλλους τομείς χρήματα, ώστε να γίνουν 2.000 ακόμα προσλήψεις καθηγητών και δασκάλων: «Κάθε χρόνο την τελευταία επταετία, υπάρχουν προβλήματα. Στις 12 Σεπτεμβρίου πρέπει όλοι οι δάσκαλοι να είναι στα πόστα τους. Να μας εγκαλέσετε γι' αυτό, θα το δεχτώ. Πρέπει να κάνουμε μόνιμες προσλήψεις. Θα υπάρξει δραστικότατη μείωση των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών. Σήμερα είναι 4.000 είναι αποσπασμένοι, ενώ 25.000 πήραν σύνταξη την τελευταία πενταετία. Δεν υπόσχομαι τίποτα. Είναι στόχος του υπουργείου να ξέρουμε 31 Μαΐου ποια είναι τα κενά. Θα κριθούμε, δεν υπόσχομαι να χτίσω γεφύρια. Υπάρχει θέμα ορισμού τι σημαίνει κενό. Θα γίνουν 2.000 προσλήψεις ακόμη. Μεταφέρουμε από αλλού πόρους με τροπολογία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: