26.10.15

Έχασε την ψυχραιμία του ο Τζιτζικώστας...

Από τις τέσσερις υποψηφιότητες που έχουν τεθεί στην κρίση της κοινωνικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας για την ηγεσία της παράταξης, εκείνη του Απόστολου Τζιτζικώστα είναι η μόνη χωρίς...
ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα και περιεχόμενο, με έντονα τα απολιτίκ χαρακτηριστικά.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία του με παρασκηνικές διαρροές απαξίωσης του Κώστα Καραμανλή και του καραμανλικού στρατόπεδου, και στη συνέχεια επιχείρησε να μαζέψει τις αρνητικές εντυπώσεις, χωρίς αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια, προσπάθησε να ξορκίσει τη στήριξη του σαμαρικού στρατόπεδου, υποπίπτωντας σε βαρύ πολιτικό ατόπημα, όχι μόνο απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά, αλλά συνολικά στη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας της περιόδου 2012-2015, που τα έβαλε με τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τον Αντώνη Σαμαρά, για τον οποίο επίσης ο Απόστολος Τζιτζικώστας προσπάθησε να ανακαλέσει, σειρά πήρε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, και από κοντά η Ντόρα Μπακογιάννη, με προσωπικές επιθέσεις.

Η διχαστική στρατηγική του Απόστολου Τζιτζικώστα είχε καταγραφεί από το ξεκίνημα αυτής της προεκλογικής μάχης, σήμερα ωστόσο, στη σκιά των 5 δημοσκοπήσεων που έχουν διενεργηθεί και τον δείχνουν να δίνει μάχη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη 2η θέση, πολύ πίσω από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος εκλέγεται από τον α’ γύρο, ο εκνευρισμός του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας τον οδηγεί στα άκρα.

Το επιτελείο του, δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να πείσει για το επιχείρημα του “νέου και άφθαρτου”, ο ίδιος εμφανίζεται εξαιρετικά “ελλιπής” ως προς τα ηγετικά συστατικά στοιχεία που θα του επέτρεπαν να συναρπάσει την κοινωνία, και η υποψηφιότητά του βρίσκεται πλέον στα όρια της φθοράς, αν και οι επόμενες δημοσκοπήσεις τον εμφανίσουν τόσο χαμηλά.

Μάλλον εύλογα λοιπόν, επιλέγει την πόλωση και τις προσωπικές επιθέσεις, αδυνατώντας και πάλι να κατανοήσει τις ιστορικές αρχές και την ηθική ψυχολογία της κοινωνικής βάσης συνολικά της Κεντροδεξιάς.

Μόνο που έτσι, όπως μας έχει δείξει το παρελθόν σε πλείστες περιπτώσεις, ο υποψήφιος που επιλέγει τέτοιες συμπεριφορές πέφτει ο ίδιος θύμα τους. Και βουλιάζει…

ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: