31.10.15

Παραμένει το μυστήριο...

... πίσω από τη συντριβή του ρωσικού airbus...
Τα αίτια της συντριβής του Airbus A321 της ρωσικής εταιρείας Kogalymavia στη χερσόνησο του Σινά θα διευκρινιστούν μόνο μετά τη...
διεξαγωγή διεθνούς έρευνας με τη συμμετοχή της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Μεταφορών Μαξίμ Σοκόλοφ.

"Σε κάθε περίπτωση, θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για τις αιτίες μόνο αφού αναλυθούν επιμελώς όλες οι πληροφορίες και διεξαχθεί μια διεθνής έρευνα. Η ρωσική πλευρά ασφαλώς θα συμμετάσχει ερευνά στην έρευνα", τόνισε ο Σοκόλοφ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το αεροσκάφος είχε πιστοποιητικό πτητικής ικανότητας.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου Μοχάμεντ Χοσάμ Κεμάλ δήλωσε ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να καθοριστούν τα αίτια της συντριβής. Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν εξάλλου ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το Airbus καταρρίφθηκε ή ανατινάχθηκε εν πτήσει.

Από την πλευρά της, η εταιρεία Kogalymavia τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία βάση για να αποδοθεί η συντριβή σε ανθρώπινο λάθος. Τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία RIA και Interfax μετέδωσαν, επικαλούμενα μια εκπρόσωπο της αεροπορικής εταιρείας, ότι ο κυβερνήτης ήταν πολύ έμπειρος αφού είχε 12.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του ενώ και στο αεροσκάφος είχε γίνει πλήρης συντήρηση.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: