31.10.15

Προεκλογικός αγώνας σε πολλά μέτωπα...

Υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας
Με πυρά μεταξύ τους αλλά και προς την κυβέρνηση κανουν προεκλογικό αγώνα οι υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατία καθώς σε τρεις μόλις εβδομάδες (22/11) θα πραγματοποιηθεί η εκλογική διαδικασία.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις φέρουν ως επικρατέστερους τους...
Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Απόστολο Τζιτζικώστα, οι οποίοι ανταλλάσσουν πυρά μεταξύ τους και ταυτόχρονα επιτίθενται στην κυβέρνηση, ενώ στρέφουν το βλέμμα τους και στον β' γύρο της διαδικασίας (29 Νοεμβρίου), όταν θα πρέπει να κερδίσουν την υποστήριξη των ανθυποψηφίων τους.

Ενωτικός, αλλά κατά Τζιτζικώστα

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πραγματοποίησε την εβδομάδα που μόλις πέρασε περιοδεία στην Κεντρική Μακεδονία, έδρα του Απ. Τζιτζικώστα.

Παρότι εμφανίστηκε ενωτικός στις ομιλίες του, τονίζοντας πως ο αγώνας του κόμματος θα πρέπει να έχει στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε να αποφευχθεί «πλήρης κυριαρχία» του ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που δεν ήθελαν, όπως είπε «ούτε και οι ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος».

Ωστόσο, υποστήριξε πως το κόμμα πρέπει να έχει κοινοβουλευτικό πρόεδρο, τονίζοντας το κώλυμα που υπάρχει ως προς τον Απόστολο Τζιτζικώστα που είναι περιφερειάρχης και όχι εκλεγμένος στη Βουλή.

Ο Βαγγέλης Μεϊμράκης φαίνεται αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει τον ρόλο του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στο πλαίσιο της εσωκομματικής διαδικασίας.

Εκεί εντάσσονται και οι επιθέσεις προς την κυβέρνηση.

Βαγγέλης Μεϊμαράκης ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ
Σε δηλώσεις του υποστήριξε πως «όπως εξελίσσεται η κατάσταση, εμπνέει ανησυχία γιατί η κυβέρνηση αντί να σοβαρευτεί και να πάρει τις πρέπουσες αποφάσεις είναι όμηρος στις ιδεοληψίες της, αιχμάλωτη σε ιδεοληψίες οι οποίες δεν μπορούν να μας οδηγήσουν σε κρίσιμες αποφάσεις».

«Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της», τόνισε.

Επίσης, με ανάρτησή του στο twitter υποστήριξε πως στη Νέα Δημοκρατία δεν είναι ούτε μνημονιακοί, ούτε αντιμνημονιακοί, αλλά «τo μνημόνιο ήταν μια αναγκαία πολιτική ώστε η χώρα να βγει από την κρίση».

Τζιτζικώστας: «Χαμένες ευκαιρίες»

Με εξορμήσεις στην περιφέρεια συνεχίζει τον αγώνα του και ο Απ. Τζιτζικώστας.

Πρώτος πυλώνας της εκστρατείας του οι αιχμές εναντίον της νυν ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, καθώς μιλάει για «χαμένες ευκαιρίες» του κόμματος, το οποίο έχει χάσει πάνω από δύο εκατομμύρια ψηφοφόρους.

Επίσης αμφισβήτησε και τα πεπραγμένα των Άδ. Γεωργιάση και Κυρ. Μητσοτάκη από τη θητεία τους ως υπουργών.

Επίσης παρατηρεί πως στη Νέα Δημοκρατία θα πρέπει πρώτα να νοικοκυρέψουν τα «οικονομικά μέσα στο σπίτι μας, στην παράταξή μας» και μετά να συζητούν για το πώς θα νοικοκυρευθούν τα οικονομικά της Ελλάδας.

Το προσφυγικό ήταν το θέμα με το οποίο άσκησε κριτική στην κυβέρνηση.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «λόγω των ιδεοληψιών του και της κουτοπόνηρης λογικής του», παίζει με τη φωτιά και με τα εθνικά μας συμφέροντα.

«Μετατρέπει τη χώρα, στην πιο αδύναμη στιγμή της, σε αποθήκη ψυχών. Χωρίς πραγματικά να νοιάζεται», κατέληξε.

Μητσοτάκης για «μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίο οι «Financial Times», χαρακτηρίζουν τον πιο επιφανή υποψήφιο, προσπαθεί να προωθήσει το έργο του ως υπουργού, μέσω του προγράμματος για τη μεταρρύθμιση του Δημοσίου.

Στις τοποθετήσεις του, εξέφρασε την ελπίδα να είναι εκείνος αυτός που θα αναλάβει το «δύσκολο» έργο να αλλάξει το κόμμα και να το μετατρέψει σε μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη.

Σε δηλώσεις από τη Χαλκίδα, υποστήριξε ότι ως πρόεδρος της Ν.Δ. «θα αποκαταστήσω τον διάλογο με τους νέους και τις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας». «Έχουμε κουραστεί όλοι πάρα πολύ σε αυτή τη χώρα από τα εύκολα ψέματα των πολιτικών», τόνισε.

Ζήτησε δε μια Νέα Δημοκρατία ανοιχτή και γι' αυτό υποστήριξε ότι πρέπε να γίνουν καταστατικές αλλαγές.

«Μας αξίζει κάτι καλύτερο και με τη δική σας δύναμη, αυτό το καλύτερο μπορούμε να το έχουμε και στη Ν.Δ. και στη χώρα», είπε απευθυνόμενος στο ακροατήριό του.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για καταστροφική διακυβέρνηση και εξέφρασε ανησυχίες για τη στάση του πρωθυπουργού απέναντι στις ανεξάρτητες αρχές.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντάς τον «ηθικά έκπτωτο» διότι «είπε απίστευτα ψέματα στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Όσοι τον βλέπουν, και η εικόνα του και η στάση του, δείχνουν έναν πρωθυπουργό κουρασμένο και αμήχανο και ο οποίος για βασικά θέματα όπως ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση, ταλαιπωρεί εδώ και δύο μήνες ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και την ιδιωτική εκπαίδευση χωρίς να μπορεί να δώσει λύση».

Τόνισε δε ότι η χώρα χρειάζεται σταθερό τραπεζικό σύστημα, σταθερή και μειωμένη φορολογία και μια κυβέρνηση που να σέβεται τον επιχειρηματία και να μην υπερφορολογεί την οικονομική δραστηριότητα.

Και υποστήριξε πως η σημερινή κυβέρνηση «δεν πληροί αυτές τις προϋποθέσεις και η οικονομία βουλιάζει πάλι στην ύφεση».

Γεωργιάδης: «Θα ανατρέψω τον Τσίπρα»

Περιοδεία στην Κρήτη πραγματοποιεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, απ' όπου τονίζει ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να ανατρέψει την κυβέρνηση Τσίπρα.

Αφού κατηγόρησε ειδικά τον πρωθυπουργό ότι «κορόιδεψε τον ελληνικό λαό», ο Άδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε συνολικά στην κυβέρνηση, λέγοντας πως άλλα υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό και άλλα πράττει σήμερα.

Στο εσωκομματικό πεδίο, κάλεσε τους νεοδημοκράτες να πάνε μαζικά στις κάλπες στις 22 Νοεμβρίου και να ψηφίσουν «γιατί ο επόμενος πρόεδρος της Ν.Δ. θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός».

Και τόνισε πως όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ενότητας στο κόμμα.

Όταν ρωτήθηκε γιατί η Νέα Δημοκρατία ασκεί κριτική στην κυβέρνηση την ώρα που και η ίδια ψήφισε το τρίτο μνημόνιο, επανέλαβε ότι ο ίδιος είχε διαφωνήσει, λέγοντας στα όργανα του κόμματος ότι η Ν.Δ. δεν έπρεπε να το ψηφίσει.

Υποστήριξε δε ότι ο ίδιος το ψήφισε για λόγους εσωκομματικής πειθαρχίας.

«Αυτό το μεγάλο σφάλμα που κάναμε το καλοκαίρι έδωσε την ευκαιρία στον κ. Τσίπρα να μας πάει σε εκλογές και να κερδίσει με μία σχετική ευκολία. Τέτοιου είδους σφάλματα αν είμαι εγώ αρχηγός της Ν.Δ. δεν θα επαναληφθούν», είπε.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: