11.10.15

Νεκρή Παλαιστίνια έγκυος και η δίχρονη κόρη της

Ακόμη μια τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στη Λωρίδα της Γάζας, όπου έπεσαν νεκρές μια Παλαιστίνια έγκυος και η δίχρονη κόρη της έπειτα από αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ.

Το Ισραήλ δηλώνει ότι...
επιτέθηκε σε εργαστήρια όπλων της Χαμάς, ωστόσο, ολόκληρη η περιοχή «βράζει» από οργή και δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν αρχίσει να κάνουν λόγο για μια ενδεχόμενη τρίτη ιντιφάντα.

Η δίχρονη Ράχαφ κείτεται νεκρή έπειτα από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή | AP Photo/ Khalil Hamra

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επιδρομή σε αντίποινα για μια νέα ρίψη ρουκέτας που αναχαιτίστηκε χθες βράδυ στο νότιο Ισραήλ, ανακοίνωσε ο στρατός αναφέροντας ότι ο στόχος ήταν «δύο εργαστήρια κατασκευής όπλων της Χαμάς».

Όμως, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές, η 30χρονη έγκυος Νουρ Χασάν και η δίχρονη κόρη της Ράχαφ σκοτώθηκαν στην επιδρομή που κατέστρεψε το σπίτι τους στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας. Τρεις ακόμη άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια του σπιτιού στη γειτονιά Ζεϊτούν. Στις κηδείες τους σήμερα μπορεί να σημειωθούν νέες εντάσεις.

Ο θρήνος ενός πατέρα. Έχασε την έγκυο σύζυγό του και τη δίχρονη κόρη του σε ένα πρωινό. Το Ισραήλ λέει ότι βομβάρδισε εργαστήρια όπλων | AP Photo/ Khalil Hamra

Δεν είναι γνωστό αν η Χαμάς ή άλλη οργάνωση στη Γάζα έριξε τη ρουκέτα --τη δεύτερη που εκτοξεύεται από τη Γάζα-- αλλά το Ισραήλ θεωρεί «τη Χαμάς υπεύθυνη για κάθε επίθεση» που προέρχεται από τη Γάζα, προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του στρατού, συνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ. Οι δύο ρουκέτες δεν προκάλεσαν θύματα.

Κάποτε υπήρχε ένα σπίτι
Κάποτε υπήρχε ένα σπίτι Παλαιστίνοι ψάχνουν στα χαλάσματα ενός σπιτιού που ισοπεδώθηκε από βόμβα | AP Photo/ Khalil Hamra

Ο κύκλος βίας που ξέσπασε την 1η Οκτωβρίου, με μια επίθεση από την οποία δύο ισραηλινοί έποικοι σκοτώθηκαν στη Δυτική Όχθη, έχει στοιχίσει τη ζωή σε 23 Παλαιστίνιους και τέσσερις Ισραηλινούς. Το Ισραήλ έχει επίσης συλλάβει 400 Παλαιστίνιους, οι μισοί από τους οποίους είναι ηλικίας από 14 έως 20 ετών, σύμφωνα με τη Λέσχη Παλαιστινίων Φυλακισμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: