17.10.15

Σε νέα δίκη ο Νίκος Μαζιώτης...

Νίκος Μαζιώτης

Με μεγάλο ακροατήριο και με ένταση ξεκίνησε χθες στον Κορυδαλλό η νέα δίκη του Νίκου Μαζιώτη για πράξεις που του αποδίδονται μετά το 2012 όταν, μετά την υπό όρους αποφυλάκισή του, στη διάρκεια της δίκης του Επαναστατικού Αγώνα εξαφανίστηκε μαζί με τη σύντροφό του Πόλα Ρούπα.

Θυμίζουμε ότι... στη συγκεκριμένη δίκη οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 50 χρόνια ο καθένας.

Στην τωρινή δίκη συγκατηγορούμενός τους είναι και ο προφυλακισμένος Αντώνης Σταμπούλος.

Η ένταση δημιουργήθηκε όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε ότι οι συνεδριάσεις θα γίνονται το απόγευμα. Αυτό προφανώς συμβαίνει λόγω της ταυτόχρονης διεξαγωγής στον Κορυδαλλό της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Επιπλέον το δικαστήριο δεν θέλει να διακόψει, δεδομένου ότι λήγει το δεκαοκτάμηνο προφυλάκισης για τον Αντώνη Σταμπούλο.

Ομως οι συνήγοροι των κατηγορουμένων διαμαρτυρήθηκαν για σκοπιμότητα, θεωρώντας ότι αυτά δεν μπορεί να αποτελούν αιτία για όλη αυτήν την «αναστάτωση», δεδομένου ότι μετά το 18μηνο όλοι αποφυλακίζονται, ακόμα και στυγεροί δολοφόνοι εγκληματικών οργανώσεων.

Τελικά, αφού ορίστηκε η επόμενη πρωινή συνεδρίαση στις 19/10, η διαδικασία ξεκίνησε. Μετά την ανάγνωση του κατηγορητηρίου, σε δηλώσεις προέβη ο Νίκος Μαζιώτης σχετικά με τον ληστρικό χαρακτήρα των τραπεζών και το τραυματισμένο κύρος της πρεσβείας των ΗΠΑ μετά την επίθεση αλλά και για τον χαρακτήρα του Ε.Α.

Ο Αντ. Σταμπούλος αρνήθηκε τις κατηγορίες, δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος του και απέδωσε τη δίωξή του στο μένος των μηχανισμών καταστολής Τις κατηγορίες αρνήθηκε και ο πρόσφατα συλληφθείς Γ. Πετρακάκος.

 Μαρία Δήμα, Αντα Ψαρρά

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: