24.10.15

Ο ισχυρότερος τυφώνας της ιστορίας "χτυπάει" στις ακτές του Μεξικού...

Ο ισχυρότερος τυφώνας της ιστορίας πλησιάζει στις ακτές του Μεξικού -Τα 360 χλμ/ώρα αναμένεται να φτάσει η ταχύτητα των ανέμων.
-Αρκετά ξενοδοχεία έχουν ήδη εκκενωθεί ενώ οι κάτοικοι ταμπουρώνονται στα σπίτια τους
- Μέχρι και το Ντάλας θα επηρεαστεί από τον υπερ-τυφώνα.
Δείτε φωτογραφίες...
Πανικός επικρατεί τις τελευταίες ώρες σε μία παράκτια ζώνη του Μεξικού όπου αναμένεται να χτυπήσει η «Πατρίτσια», ο ισχυρότερος τυφώνας που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post, οι κάτοικοι σε δεκάδες κοινότητες των πολιτειών Χαλίσκο, Κολίμα και Ναγιαρίτ που έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ταμπουρώνονται μέσα στα σπίτια τους, τα οποία έχουν...

εφοδιάσει με προμήθειες που θα είναι ικανές να τους συντηρήσουν για αρκετές ημέρες. 



Σύμφωνα με τους ερευνητές, η καταιγίδα κατηγορίας 5 που πλησιάζει τις ακτές του Μεξικού και αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα , συνοδεύεται από ανέμους που αγγίζουν τα 360 χλμ/ώρα και ενδέχεται να προκαλέσει σημαντικές καταστροφές είτε λόγω των πλημμυρών και των κατολισθήσεων, είτε εξαιτίας της πιθανής εμφάνισης τσουνάμι.




Στο μεταξύ, αρκετά ξενοδοχεία στο Πουέρτο Βαγιάρτα και σε άλλα τουριστικά θέρετρα της μεξικανικής ακτής του Ειρηνικού έχουν εκκενωθεί, ενώ και αρκετοί κάτοικοι επιχειρούν μία «απόδραση» της τελευταίας στιγμής προς την ενδοχώρα. Όπως αναφέρει το Reuters, οι δρόμοι της παραθαλάσσιας πόλης είναι άδειοι, με πολλούς από τους τουρίστες να βρίσκονται ήδη στα πολυάριθμα καταφύγια της πόλης.




Σύμφωνα με τον υπουργό συγκοινωνιών του Μεξικού, Γκεράρδο Ρουίζ Εσπάρχα, ο τυφώνας αναμένεται να έχει κολοσσιαίες διαστάσεις και αποτελεί «σοβαρό κίνδυνο για τις ακτές και για τους πολίτες της χώρας». Η κυβέρνηση προειδοποίησε ότι η στάχτη από το ηφαίστειο της Κολίμα, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 210 χλμ από το Πουέρτο Βαγιάρτα, μπορεί να δημιουργήσει σε συνδυασμό με την καταιγίδα χείμαρρους λάσπης, που θα μοιάζουν με «υγρό τσιμέντο» και θα παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους.






Όπως ήταν αναμενόμενο, τόσο τα αεροδρόμια όσο και τα λιμάνια στη ζώνη που αναμένεται να χτυπήσει ο τυφώνας έχουν ήδη κλείσει, ενώ ελάχιστα βενζινάδικα παραμένουν σε λειτουργία. Την ίδια ώρα, οι αρχές προσπαθούν να ενισχύσουν σχολεία και νοσοκομεία καρφώνοντας σανίδες στα παράθυρα, μία προσπάθεια που δείχνει μάλλον ανούσια δεδομένου του μεγέθους του τυφώνα.









Στο πλευρό των Μεξικανών ο Ομπάμα ενόψει του τυφώνα Patricia



Στο πλευρό του μεξικανικού λαού δήλωσε ότι βρίσκεται ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα, ενόψει του κτυπήματος που θα δεχθεί η χώρα της αμερικανικής ηπείρου από τον υπερτυφώνα Patricia.


Ο Αμερικανός Πρόεδρος έγραψε στο twitter ότι... «Οι σκέψεις μας είναι με τους ανθρώπους του Μεξικού, καθώς ετοιμάζονται για τον τυφώνα Patricia. Εμπειρογνώμονες της USAID σε καταστάσεις καταστροφών βρίσκονται εκεί και είναι έτοιμοι να βοηθήσουν σε ότι χρειαστεί».





Μέχρι τις ΗΠΑ και την πολιτεία του Τέξας αναμένεται να φτάσει η επίδραση του τυφώνα


Εκατομμύρια κάτοικοι της πολιτείας του Τέξας προετοιμάζονται για τις συνέπειες του τυφώνα Πατρίτσια, που αναμένεται να πλήξουν την πολιτεία τους μέσα στο σαββατοκύριακο, μετά το πέρασμα της υπερ-καταιγίδας από το Μεξικό. 


Οι βροχοπτώσεις στα δυτικά της πολιτείας ήταν ιδιαίτερα έντονες όλη την εβδομάδα, με δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων και τα καιρικά φαινόμενα προβλέπεται να επιδεινωθούν λόγω της «Πατρίτσια», χωρίς να αποκλείονται και οι πλημμύρες μέσα στο επόμενο διήμερο.






























protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: