31.10.15

Του ισοδύναμου το κάγκελο…

 Ισοδύναμα από εδώ ισοδύναμα από εκεί… έχουν χάσει την μπάλα κατά πως φαίνεται εκεί, στο Υπουργείο Οικονομικών!!! Μάλιστα με βάση τη δήλωση Αλεξιάδη λείπουν 400 εκατομμύρια (!) χρήματα τα οποία η κυβέρνηση τυπικά θα πρέπει να έχει βρει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Εμείς πάντως δεν πρέπει να ανησυχούμε αφού ένα είναι σίγουρο. Η...
μείωση του εισοδήματος μας. Θα πληρώσουμε τα σπασμένα είτε εδώ, είτε εκεί…  Εδώ βέβαια βασικό ερώτημα τίθεται το γεγονός το  θα βρεθούν αυτά τα χρήματα για να τα ισοδύναμα αφού σύμφωνα και με πρόσφατη έρευνα της ΕΚΠΟΙΖΩ, ένα στα 3 νοικοκυριά χρωστά πάνω από 200.000 ευρώ, μέχρι στιγμής!!!

Και σαν μην φθάνει αυτό έρχεται και ο Κατρούγκαλος  και εισηγείται, εθνική σύνταξη στο όριο της φτώχειας, δηλαδή στα 384 ευρώ, τονίζοντας μάλιστα ότι είναι αβέβαιο εάν οι επικουρικές συντάξεις θα συγχωνευτούν στο νέο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης ή θα παραμείνουν ως ξεχωριστό κομμάτι.

Μιλάμε ότι δανειστές και κουαρτέτο μας επέβαλαν την πλέον σκληρή πολιτική ισχύος (hard power)  ζητώντας όλο και πιο πολλά  ισοδύναμα θυσιών μας… τα οποία μάλιστα γίνονται χωρίς κανένα ουσιαστικό πλάνο.

Ήρθε η ώρα η Κυβέρνηση να πάρει μπρος και να μην τρέχει πίσω από μια δόση αλλά να ασχοληθεί σοβαρά με τις βαθιές μεταρρυθμίσεις στην υγεία, την Παιδεία και την οικονομία…σταματώντας αυτό το ξήλωμα του πουλόβερ που λέγεται λιτότητα!

"Μιχαλού" (topontiki.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: