23.10.15

Κατσέλη: Καταφύγιο ο νόμος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά...


Η Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας, τόνισε την σημασία του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά ο οποίος λειτουργεί ως καταφύγιο για τους δανειολήπτες που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, ενώ υπογράμμισε την...
ανάγκη διαλόγου και συνεργασίας στις σχέσεις τραπεζών-καταναλωτών
Η Λούκα Κατσέλη, η οποία είχε εισηγηθεί την ψήφιση του νόμου 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ανέφερε στο άνοιγμα της επιστημονικής εκδήλωσης που πραγματοποίησε η Ένωση Δικαίου Προστασίας Καταναλωτή, ότι ο νόμος δεν σχεδιάστηκε μόνο για την περίοδο της οικονομικής κρίσης, αλλά για να προσαρμοστεί η χώρα στις ευρωπαϊκές τακτικές. Σε κάθε ευνομούμενη χώρα, είπε η κ. Κατσέλη, υπάρχει νομοθεσία ρύθμισης των χρεών, προκειμένου να μπορούν να διευθετηθούν τυχόν δυσμενείς καταστάσεις στις οποίες περιέρχονται οι καταναλωτές.

Ακόμη, η κ. Κατσέλη, σημείωσε ότι οι τράπεζες μπορούν να προσφέρουν ορισμένα πολύ ελκυστικά προϊόντα, χάρη στα οποία οι καταναλωτές επιτυγχάνουν ρύθμιση των χρεών τους, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη διαλόγου και συνεργασίας ώστε να δημιουργηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα σε δανειστές και οφειλέτες.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: