10.11.15

3ήμερες εκδηλώσεις για τον Φύσσα...

Παύλος Φύσσας«Στην πόλη μας, στη γειτονιά μας, δύο χρόνια πριν συνέβη ένα τραγικό γεγονός. Ενας νεαρός συμπολίτης μας, ο Παύλος Φύσσας, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τάγμα εφόδου της φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Ηταν μια άνανδρη δολοφονία ενός ανθρώπου που μέσα από τα τραγούδια του και τη γενικότερη στάση του μαχόταν καθημερινά τον φασισμό».

Αυτά επισημαίνει σε ανοιχτή επιστολή του ο... δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος με αφορμή τις τριήμερες εκδηλώσεις που διοργανώνει η δημοτική αρχή σε συνεργασία με την οικογένεια και τους φίλους του Παύλου Φύσσα, στο πλαίσιο των οποίων θα περιλαμβάνεται και η επίσημη μετονομασία της οδού Παναγή Τσαλδάρη σε οδό Παύλου Φύσσα τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στις 12.30 το μεσημέρι.

«Η δολοφονία του Παύλου έχει σημαδέψει τη μνήμη όλων. Ποιος περνάει από το σημείο και δεν φέρνει στο μυαλό του εκείνη τη νύχτα, ο Παύλος Φύσσας έγινε δικός μας Παύλος, που πλέον η καρδιά του χτυπά μέσα από τις δικές μας καρδιές;», σημειώνει στην επιστολή του ο δήμαρχος και προσθέτει: «Από τα χρόνια της Κατοχής, της Μεταπολίτευσης μέχρι και σήμερα, η πόλη μας, οι γειτονιές μας πάντα ανάσαιναν έναν αέρα λευτεριάς και δημοκρατίας. Εχουμε χρέος να μην αφήσουμε τα παιδιά μας να ξεχάσουν, να μην αφήσουμε το δηλητήριο του φασισμού να φωλιάσει στις ψυχές μας».

Η συζήτηση
Αφίσα για τις εκδηλώσεις στη μνήμη του Παύλου Φύσσα δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του
  Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας μαζί με τους γονείς και τους φίλους του Παύλου τιμούν με συναυλία και πολιτιστικές δράσεις τη μνήμη του. Τη Δευτέρα η οδός Παναγή Τσαλδάρη θα πάρει επισήμως το όνομά του | 
Οι τριήμερες εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, με τη βιβλιοπαρουσίαση «Λαμόγια στο Χακί» του Διονύση Ελευθεράτου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» (Εμμ. Μπενάκη 70).

Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα, θα προβληθεί η ταινία «Το κύμα» του Ντένις Γκάνσελ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη». Τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στις 12.30 το μεσημέρι θα γίνει η τελετή μετονομασίας.

Θα ακολουθήσει συναυλία με διάφορα συγκροτήματα στο μνημείο δολοφονίας του Παύλου (Π. Φύσσα 60) και στις 7 το απόγευμα προβολή του ντοκιμαντέρ «Φασισμός Α.Ε.», ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τον Αρη Χατζηστεφάνου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: