30.11.15

Αντίθετος ο Πατούλης στις αυξήσεις δημοτικών τελών...


Την αντίθεση του στις αυξήσεις ανταποδοτικών τελών στις οποίες προβαίνουν δήμοι για να αποτρέψουν τη χρεοκοπία, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε, Γιώργος Πατούλης.

« Η συγκεκριμένη επιλογή, πέραν του ότι...
επιβαρύνει άδικα και δυσανάλογα την κοινωνία, επιπλέον είναι κι αμφίβολης νομιμότητας, αφού η επιβολή ανταποδοτικών τελών αφορά την αποπληρωμή ανταποδοτικών υπηρεσιών, κι όχι την αποπληρωμή χρεών κι οφειλών» τόνισε . Ο κ. Πατούλης εξέφρασε το σεβασμό του , στο δικαίωμα των Δημοτικών Συμβουλίων να αποφασίζουν ανεξάρτητα για τις τοπικές υποθέσεις κάθε Δήμου, «αλλά θεωρώ, σημείωσε, ότι οφείλουμε να επιδεικνύουμε ως θεσμός σε αυτές τις περιπτώσεις αυτοσυγκράτηση και να εργαζόμαστε συστηματικά , προκειμένου να ασκούμε πίεση στην κεντρική κυβέρνηση ώστε να αναλαμβάνει τις ευθύνες της».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ , « η λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα πρέπει να δοθεί από την κεντρική κυβέρνηση, η οποία οφείλει να αντιμετωπίσει το χρέος των Δήμων με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και με τους ίδιους όρους που θα αντιμετωπιστεί συνολικά το δημόσιο χρέος, σε εθνικό επίπεδο . Κι αυτό μπορεί να γίνει σχετικά ανώδυνα και χωρίς να χρειαστεί να επιβαρυνθούν άμεσα οι τοπικές κοινωνίες, αφού το χρέος των Δήμων αποτελεί μόλις το 1% του συνολικού δημόσιου χρέους της χώρας. Το θέμα ετέθη και στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ , όπου ο επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» και δήμαρχος Αμφιλοχίας, Απόστολος Κοιμήσης, χαρακτήρισε μεγάλη ήττα για την Αυτοδιοίκηση το νόμο με τις εξαιρέσεις από τα ανταποδοτικά των παραχωρησιούχων του δημοσίου . Και πρότεινε να μη γίνονται δεκτά στους ΧΥΤΑ τα απορρίμματά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: