15.11.15

Ανατινάχτηκε καμικάζι νότια της Τουρκίας...

Αστυνομία στην Τουρκία
Kατά τη διάρκεια εφόδου της τουρκικής αστυνομίας σε διαμέρισμα στην πόλη Γκαζιάντεπ στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας, ένας καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους ανατίναξε τα εκρηκτικά με...
τα οποία ήταν ζωσμένος.

Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ο ένας από τους οποίους σοβαρά, από την επίθεση αυτοκτονίας που συνέβη αργά χθες βράδυ, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η Γκαζιάντεπ βρίσκεται στην μεθόριο με την Συρία και απέχει 300 χιλιόμετρα από την Αττάλεια, όπου πραγματοποιείται σήμερα και αύριο η σύνοδος κορυφής της G20, κατά την οποία οι ηγέτες των πιο πλούσιων κρατών του πλανήτη αναμένεται να συζητήσουν για τη μάχη ενάντια της τρομοκρατίας.

Ο καμικάζι ανατινάχθηκε την ώρα που πλησίαζαν οι αστυνομικοί μονάδας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε διαμέρισμα σε δεκαόροφο κτίριο της μεγάλης πόλης, στο οποίο υπήρχαν υποψίες ότι κρυβόντουσαν τζιχαντιστές, διευκρίνισε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Η επιχείρηση έγινε στο πλαίσιο έρευνας για το πολύνεκρο χτύπημα στην Άγκυρα, που στοίχισε τη ζωή σε 102 διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν πορεία για την ειρήνη και αποτέλεσε την πιο αιματηρή επίθεση στην ιστορία της Τουρκίας, πρόσθεσε το πρακτορείο.

Η έφοδος στο διαμέρισμα έγινε την επομένη των αιματηρών επιθέσεων στο Παρίσι που προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 129 ανθρώπων, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Χθες τέσσερις μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο σκοτώθηκαν από τον τουρκικό στρατό την ώρα που πλησίαζαν σε στρατιωτικό φυλάκιο στην μεθόριο με την Συρία, κοντά στην Γκαζιάντεπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: