17.11.15

Υπνωτισμένοι και υστερικοί...

Υπνωτισμένοι και υστερικοί Η ώρα που ουρλιάζουμε για αίμα και δικαιοσύνη

Οπότε γίνεται το μακελειό στη Γαλλία, πεθαίνουν άνθρωποι. Και αμέσως παίρνουν φωτιά τα social media, ανάστα ο Κύριος από σχόλια. Είμαστε αλληλέγγυοι με τους Γάλλους, δεν είμαστε αλληλέγγυοι με τους Γάλλους, είμαστε...
αλληλέγγυοι με τη Γαλλία, δεν είμαστε αλληλέγγυοι με τη Γαλλία, πόσο αλληλέγγυοι είμαστε με τη Γαλλία, επιτρέπεται να είμαστε αλληλέγγυοι με τη Γαλλία, ήμασταν άραγε αλληλέγγυοι με τη Συρία, ήμασταν άραγε αλληλέγγυοι με το Λίβανο, πόσο αλληλέγγυοι ήμασταν με τη Συρία και το Λίβανο, αν δεν ήμασταν αλληλέγγυοι με τη Συρία και το Λίβανο μπορούμε ή δεν μπορούμε να είμαστε αλληλέγγυοι με τη Γαλλία, είναι καλό ή κακό να χρωματίζουμε το προφίλ μας με τη σημαία της Γαλλίας, είναι καλό ή κακό να την πέφτουμε σε όσους χρωματίζουν το προφίλ τους με τη σημαία της Γαλλίας, να βάλουμε μήπως τη σημαία της Ελλάδας, να γελάσουμε με τον Μπέο που φώτισε το Δημαρχείο του Βόλου με τα χρώματα της πρώην Γιουγκοσλαβίας, να γελάσουμε με την τρολιά της Ακρόπολης που τάχα φωτίσθηκε τρικολόρ, να μη γελάσουμε με την τρολιά της Ακρόπολης που τάχα φωτίσθηκε τρικολόρ, να τρομάξουμε με τον νεκρό τρομοκράτη που είχε περάσει από τη Λέρο, να τον εντάξουμε σε όσους λιάζονταν, να μην τον εντάξουμε σε όσους λιάζονταν, να κάνουμε ένα διάλειμμα και να φέρουμε πρώτους πρώτους στα trends τους MTV Stars, να ξαναρχίσουμε το γαϊτανάκι με τις συγκεντρώσεις έξω απ’ το γαλλική πρεσβεία, γιατί δεν γίνονται όλες μαζί, γιατί να γίνουν όλες μαζί, γιατί κρατάει τη γαλλική σημαία ο Σταυρούκος, γιατί να μην την κρατάει, το μπλα μπλα δεν έχει τελειωμό.

Κι εγώ δεν έχω να πω τίποτα. Απολύτως τίποτα. Παραθέτω απλώς τους στίχους του τραγουδιού «Sons and daughters» από τους Neville Brothers κι ελπίζω να με καταλάβετε:

Νομίζουμε ότι είμαστε ασφαλείς στα σπίτια μας
με τα αυτοκόλλητα στα αυτοκίνητα που γράφουν Just say no
κι εγκαταλείπουμε λίγες, λίγες μωρέ απ’ τις ελευθερίες μας
στο όνομα μιας πεντακάθαρης Αμερικής

Τώρα μας κάνανε υπνωτισμένους και υστερικούς
τώρα μας κάνανε υπνωτισμένους και υστερικούς
να ουρλιάζουμε για αίμα και δικαιοσύνη
Τώρα μας κάνανε υπνωτισμένους και υστερικούς
τώρα μας κάνανε υπνωτισμένους και υστερικούς
να ουρλιάζουμε για αίμα και δικαιοσύνη

Μας δείχνουν και μας ξαναδείχνουν
 τα πρόσωπα του μίσους
ένα καινούριο κάθε εβδομάδα
μπορεί να είναι ο Μανουέλ Νοριέγκα
μπορεί να είναι ο Αγιατολάχ
βολεύουν όλοι οι αποδιοπομπαίοι τράγοι

Δεν υπάρχουν σχόλια: