22.11.15

Θα το γυρίσουμε το παιχνίδι...

...και η Οικονομία θα ανακάμψει.
-Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι πολιτικά σταθερή.
Συνέντευξη Τσίπρα στο "Εθνος της Κυριακής"...
«Στα μεγάλα ανοιχτά εθνικά θέματα αλλά και στα καθοριστικής σημασίας για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής ζητήματα θα δρομολογήσουμε εθνικό διάλογο», τονίζει με την εφ’όλης της ύλης συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ανοίγει τα χαρτιά του για τις... προσεχείς κινήσεις στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό. 

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αποφασισμένος να γυρίσει το παιχνίδι και να πετύχει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αναγνωρίζοντας ότι το επόμενο διάστημα θα είναι δύσκολο και ότι οι αναγκαίες μάχες πρέπει να δοθούν σε πολλαπλά επίπεδα. 

Ο κ. Τσίπρας απευθύνει κάλεσμα και ζητάει ευρύτερες συναινέσεις (για το ασφαλιστικό, την Παιδεία, τη συνταγματική αναθεώρηση και ένα πάγιο εκλογικό νόμο), μιλά για την εκλογή ηγεσίας στη ΝΔ, για την κυβερνητική πλειοψηφία και την παραίτηση του Γ.Σακελλαρίδη, αλλά και για τον σχεδιασμό του με ορίζοντα τετραετίας.

Ο «οδικός χάρτης» τον οποίο περιγράφει περικλείει το σχέδιο διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, με στόχο να περάσει η χώρα άμεσα από την πρώτη αξιολόγηση στη συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους. Κάνει ειδική αναφορά για το προσφυγικό και τη στάση της Ευρώπης, ενώ δηλώνει με αφορμή τα τρομοκρατικά χτυπήματα ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα. 

Δεν αποφεύγει, τέλος, να «βαθμολογήσει» τους υπουργούς του, υπενθυμίζοντας ότι η πρώτη αποτίμηση θα γίνει με τη λήξη του εξαμήνου. 

Πατήστε ΕΔΩ και διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: