5.11.15

Αφωνία ο Βαγγέλης...

Αποστάσεις Μεϊμαράκη από Τζιτζικώστα, Μητσοτάκη και Γεωργιάδη
Αποστάσεις από τους άλλους τρεις συνυποψηφίους του κρατά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος, όπως έλεγαν οι συνεργάτες του, επέλεξε να μην απαντήσει στις επιθέσεις που δέχεται, κυρίως από...
τον Απόστολο Τζιτζικώστα, αλλά και τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Στο χαρακτηρισμό «λύση ήττας» που χρησιμοποίησε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας για τον πρόεδρο της ΝΔ, το επιτελείο του κ. Μεϊμαράκη σημείωνε ότι από την πλευρά τους δεν πρόκειται να μπουν σε μια εσωστρεφή αντιπαράθεση που κινείται μάλιστα στο πεδίο της παραπολιτικής.

«Η χώρα καίγεται, ο κόσμος έχει ένα σωρό προβλήματα, εμείς με αυτά ασχολούμαστε», έλεγε στενός συνεργάτης του κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος υπέγραψε ως επικεφαλής την τροπολογία που κατέθεσε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ για την την κατάργηση του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και τη μείωση του ΦΠΑ στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις υπογραφές είναι και αυτές του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά.

Από το στρατόπεδο του κ. Μεϊμαράκη πάντως θεωρούν ότι οι αιχμές και οι επιθέσεις κατά του προέδρου της ΝΔ, είναι απόρροια της γκρίνιας που υπάρχει στα υπόλοιπα γαλάζια στρατόπεδα, καθώς όπως λένε το αποτέλεσμα στη βάση έχει αρχίσει και διαμορφώνεται, όπως αποδεικνύεται και από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. 

Παράλληλα θεωρούν ότι το θέμα με το κώλυμα του κ. Τζιτζικώστα να εκλεγεί βουλευτής μέχρι το 2019 έχει γίνει κατανοητό από τους φίλους και τους ψηφοφόρους της ΝΔ και στο πλαίσιο αυτό εκτιμούν ότι ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας έχει «στριμωχθεί» πολιτικά και για αυτό, όπως λένε, σε κάθε συνέντευξή του προσπαθεί να πείσει ότι υπάρχει λύση για το ζήτημα.

Από την πλευρά του κ. Τζιτζικώστα επιχειρούν επίσης να εμφανίσουν τον κ. Μεϊμαράκη ως επιλογή του κ. Τσίπρα, με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να δηλώνει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ «θέλουν να κερδίσουν χρόνο με μια μεταβατική λύση τύπου Μεϊμαράκη» και για αυτό «ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει την αλλαγή στη ΝΔ».

Από το επιτελείο του κ. Μεϊμαράκη όμως, αντιστρέφουν το επιχείρημα και λένε ότι όσοι υποστηρίζουν αυτή την άποψη, φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνονται το πολιτικό «παιχνίδι» που κάνει ο κ. Τσίπρας με σχετικές διαρροές και κάνουν με αυτό τον τρόπο ένα μεγάλο δώρο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, εντείνοντας το κλίμα εσωστρέφειας στην κεντροδεξιά παράταξη.

Στο θέμα πήρε θέση και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υποστήριξε ότι δέχεται επιθέσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί δημιουργεί πρόβλημα στον Τσίπρα, επομένως πρέπει να είναι αυτός ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ, ενώ στις δηλώσεις του για την παραμονή του κ. Μεϊμαράκη στην προεδρία του κόμματος, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που σημείωσε ότι δεν συμφωνεί με την προσέγγιση της παραίτησης του κ. Μεϊμαράκη, αλλά ασκεί κριτική για το ότι «δεν εμφανίζεται καθόλου ως υποψήφιος πρόεδρος». 

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: