12.11.15

Καταγγελίες για οικονομικό σκάνδαλο...

ΚΥΠΡΟΣ ΒΟΥΛΗ
... με εμπλεκόμενο υπουργό του Χριστόφια...
«Στο σκάνδαλο με τις πολεοδομικές ζώνες εμπλέκεται υπουργός της Κυβέρνησης Χριστόφια» κατήγγειλε χθες, μιλώντας στη...
μεσημβρινή εκπομπή του Mega Κύπρου, «Ενημέρωση Τώρα», ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ και πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, Γιώργος Γεωργίου. Προσθέτοντας, παράλληλα, πως ενέγραψε το θέμα προς αυτεπάγγελτη εξέταση στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο να στρέφεται 20 χρόνια πίσω.

Επιπρόσθετα, ο κ. Γεωργίου με επιστολή του προς τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη τον κάλεσε όπως καταθέσει στη Βουλή το πολυσέλιδο πόρισμά του στο οποίο, όπως αποκάλυψε στην έκδοση του περ. Σαββάτου ο «Φιλελεύθερος», καταγράφονται έξι περιπτώσεις με αλλαγές πολεοδομικών ζωνών σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο στις οποίες εμπλέκονται «πολιτικώς εκτεθειμένα πρόσωπα», όπου κυριολεκτικά μέσα σε μια νύκτα, υπερδιπλασιάστηκαν οι περιουσίες τους, αποκτώντας πρόσθετη αξία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Τα «πολιτικώς εκτεθειμένα πρόσωπα» είχαν εμπλοκή στις αλλαγές των πολεοδομικών ζωνών ή ήταν σε θέση λόγω του αξιώματος που κατέχουν ή κατείχαν, να γνωρίζουν τις επικείμενες αλλαγές και χρησιμοποίησαν αυτή την προνομιακή πληροφόρηση που είχαν για ίδιον όφελος, αλλά και προς όφελος στενών συγγενικών τους προσώπων.

Στο πόρισμα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, που ετοιμάστηκε μετά από πολύμηνες έρευνες σε έγγραφα και στοιχεία της Πολεοδομίας και του Κτηματολογίου, καταγράφεται σε κάποιες περιπτώσεις και η κομματική προέλευση των εμπλεκόμενων προσώπων, καθώς περιλήφθηκαν στα ψηφοδέλτια κομμάτων σε διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις με κάποιους να εκλέγονται και κάποιους όχι.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος παρουσιάστηκε εμφανώς ενοχλημένος με την αποκάλυψη της εφημερίδας το περασμένο Σάββατο, καταγγέλλοντας για άλλη μια φορά, χθες, διαρροές από την Ελεγκτική Υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: