15.11.15

Στο Μαξίμου Τσακαλώτος και Σταθάκης...

Κλείνει η συμφωνία...

Στο Μέγαρο Μαξίμου μεταβαίνουν από το Χίλτον ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Σταθάκης, όπου θα έχουν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για τις τελευταίες λεπτομέρειες που θα οδηγήσουν σε συμφωνία με τους δανειστές.

Σύμφωνα με...
πληροφορίες οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας θα συζητήσουν με τον Αλέξη Τσίπρα, για το πλαίσιο της τελικής συμφωνίας που φαίνεται να είναι πιο κοντά μετά τις διαβουλεύσεις των τελευταίων ωρών. Πηγές από το οικονομικό επιτελείο ανέφεραν ότι έχει καλυφθεί μεγάλη απόσταση στο θέμα των πλειστηριασμών και των κόκκινων δανείων, γι'αυτό και οι κ.κ. Τσακαλώτος και Σταθάκης θα λάβουν από τον πρωθυπουργό τις τελευταίες κατευθύνσεις για να οδηγηθούν σε συμβιβαστική λύση με τους θεσμούς.

Στη συνέχεια οι δύο υπουργοί θα επιστρέψουν στο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, προκειμένου να συνεχιστούν οι επαφές με το κουαρτέτο. Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να κλείσει σήμερα η διαπραγμάτευση και να ανοίξει οριστικά ο δρόμος για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ, η οποία αναμένεται στη νέα -εξ αναβολής- συνεδρίαση του EWG την Τρίτη.
Ικανοποίηση σε Βρυξέλλες - Ντάισελμπλουμ

Κλίμα ικανοποίησης επικρατεί και στα ανώτατα κλιμάκια της ευρωζώνης σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα στην Αθήνα, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ καλοσώρισε την «καλή πρόοδο» που έχει επιτευχθεί στις διαβουλεύσεις για τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων και σε αυτά που σχετίζονται με τον χρηματοπιστωτικό τομέα, μεταρρυθμίσεις που, όπως αναφέρει «είναι καθοριστικές για την επιτυχή έκβαση της διαδικασίας της ανακεφαλαιοποίησης» των ελληνικών τραπεζών. Επιπλέον, αναγνώρισε πως έχει επιτευχθεί συμφωνία “σε πολλά ζητήματα”, ενώ ανακοίνωσε πως ακολουθώντας την εντολή του Eurogroup της περασμένης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: