15.11.15

ο Γάλλος εικονογράφος, Jean Jullien...

Ποιός είναι ο Γάλλος εικονογράφος Jean Jullien που σχεδίασε το διάσημο σκίτσο-σύμβολο αλληλεγγύης στον γαλλικό λαό
... που σχεδίασε το διάσημο σκίτσο-σύμβολο αλληλεγγύης στον γαλλικό λαό (ΦΩΤΟ)...
Λίγη ώρα μετά από το μακελειό στο Παρίσι που συγκλόνισε όλον τον κόσμο, ο καλλιτέχνης Jean Jullien ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook ένα σκίτσο που απεικονίζει τον Πύργο του Άιφελ μεταμορφωμένο σε... σύμβολο ειρήνης. Το ονόμασε "Piece for Paris". Το σκίτσο εξαπλώθηκε αμέσως σε όλα τα social media και πλέον έχει γίνει ένα σύμβολο αλληλεγγύης προς τον γαλλικό λαό και συσπείρωσης όλων των λαών ενάντια στην τρομοκρατία. 
«Ευχαριστούμε για αυτό το όμορφο σύμβολο ειρήνης! Δεν πρέπει ποτέ να παραδοθούμε!», γράφει μία χρήστης του Facebook στα σχόλια κάτω από το σκίτσο. 
    Ποιός είναι ο Γάλλος εικονογράφος Jean Jullien που σχεδίασε το διάσημο σκίτσο-σύμβολο αλληλεγγύης στον γαλλικό λαό  Η κίνηση του Jean Jullien ήταν εντελώς αυθόρμητη. Λίγο μετά το τρομακτικό χτύπημα ανέβασε ένα ποστ στο οποίο ευχόταν να είναι όλοι ασφαλείς στο Παρίσι. Μετά από λίγο ώρα ανέβασε το διάσημο πλέον σκίτσο για το οποίο τα σχόλια και τα share έπεσαν βροχή, για τον ίδιο ήταν μία προσπάθεια να εκφράσει την συμπαράστασή του προς τους συμπατριώτες του.
 Ο Jean Jullien είναι ένας Γάλλος σκιτσογράφος και γραφίστας και αυτή την στιγμή ζει και εργάζεται στο Λονδίνο. Το 2010 αποφοίτησε από το Royal College of Art του Λονδίνου και από τότε ασχολείται με την εικονογράφηση, την φωτογραφία, το βίντεο, σε ρούχα, σε βιβλία και αφίσες και περιοδικά. Είναι ένας από τους ιδρυτές του blog News Of The Times, με εικονογραφήσεις που σχολιάζουν καυστικά την επικαιρότητα. Έχει συνεργαστεί με διάφορα μέσα και εταιρείες όπως, The New Yorker, New York Magazine, The Guardian, The New York Times, Nike, Pitchfork, Tate.  
   Ποιός είναι ο Γάλλος εικονογράφος Jean Jullien που σχεδίασε το διάσημο σκίτσο-σύμβολο αλληλεγγύης στον γαλλικό λαό  Ο Jean Jullien μέσα από την δουλειά του δημιουργεί «οπτικά σχόλια» με τα οποία σχολιάζει διάφορα φαινόμενα της καθημερινότητας, όπως τα social media, το ίντερνετ και το πως αυτά επηρεάζουν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων που τα χρησιμοποιούν. Δεν κατακρίνει τα νέα μέσα, πιστεύει ότι είναι χρήσιμα, αλλά από την άλλη θεωρεί ότι είναι πολύ σημαντικό να κρατάς μία απόσταση από αυτά, για αυτό και του αρέσει να χρησιμοποιεί μαρκαδόρους και όχι εργαλεία στον υπολογιστή. Θεωρεί ότι ο μαρκαδόρος δίνει στα έργα του μία πιο ανθρώπινη διάσταση γιατί ενέχει την δυνατότητα του λάθους. 
Η διάσημη εικόνα "Piece for Paris", είναι σχεδιασμένη με μαρκαδόρο και από ότι φαίνεται είναι το πιο ανθρώπινο και αυθόρμητο έργο που έχει φτιάξει μέχρι τώρα. «Μέσα από τη εικονογράφηση μπορείς να μιλήσεις για πολλά και διαφορετικά πράγματα και να περάσεις δυνατά μηνύματα στον κόσμο», λέει σε ένα παλαιότερο βίντεο στο οποίο μιλάει για την δουλειά του.  

 ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ  

Ποιός είναι ο Γάλλος εικονογράφος Jean Jullien που σχεδίασε το διάσημο σκίτσο-σύμβολο αλληλεγγύης στον γαλλικό λαόΠοιός είναι ο Γάλλος εικονογράφος Jean Jullien που σχεδίασε το διάσημο σκίτσο-σύμβολο αλληλεγγύης στον γαλλικό λαό

Δείτε περισσότερα, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: