15.11.15

O Μεϊμαράκης «σημαδεύει» τον Τσίπρα...

Με τον αέρα των δημοσκοπήσεων ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παίρνει ακόμη μια φορά το όπλο του αυτή τη φορά όχι για να το χρησιμοποιήσει απέναντι στους συνυποψηφίους του αλλά απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα. Με δεδομένη την...
πρωτιά στις εσωκομματικές εκλογές το στρατόπεδο του κ. Μεϊμαράκη προσανατολίζεται για ευθεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα σε όλα τα επίπεδα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει ήδη ζητήσει από τους αρμόδιους τομεάρχες του κόμματος πλήρη ενημέρωση για τα θέματα οικονομίας, εξωτερικής πολιτικής, προσφυγικό, αγροτικό, παιδεία και ασφάλεια. Η ενημέρωση στον κ. Μεϊμαράκη θα ολοκληρωθεί στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας και ο ίδιος θα εξαπολύσει δριμύτατη επίθεση στον κ. Τσίπρα με ταυτόχρονη παρουσίαση των αντίστοιχων προτάσεων της ΝΔ.

Στην οικονομία ο κ. Μεϊμαράκης έχει ήδη δώσει το στίγμα που θα ακολουθήσει με τις δηλώσεις για καμία στήριξη σε επιβολή φόρων και επιπλέον μέτρων αλλά αυτά είναι μόνο η αρχή. Το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ προετοιμάζει τον Μεϊμαράκη να ανακοινώσει την πρώτη μείωση φόρου (ίσως σε αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες) την μείωση ή και αντικατάσταση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση αλλά και την επαναφορά του ΕΝΦΙΑ στην μείωση του 7% που είχε ανακοινωθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά. Η προστασία της πρώτης κατοικίας στο ζήτημα των πλειστηριασμών είναι μια έτοιμη πρόταση λένε πηγές του Newpost ενώ για τα κόκκινα δάνεια θα τηρηθεί προς το παρόν στάση αναμονής έως ότου κλείσει η συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών.

Ασφαλιστικό και συντάξεις αποτελούν βασικά σημεία της πολιτικής Μεϊμαράκη που θα καταγγείλει τις κυβερνητικές αποφάσεις για μειώσεις και θα προτάξει ως αντιστάθμισμα την πάταξη της φοροδιαφυγής ώστε να «σταματήσει η μόνιμη μηνιαία περικοπή» των συντάξεων που επιβάλλει η κυβέρνηση Τσίπρα.

Τέλος τις δύο επόμενες εβδομάδες ο κ. Μεϊμαράκης θα επαναφέρει την συζήτηση στο ζήτημα των φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις με γνώμονα την πάγια θέση της ΝΔ για σταδιακή μείωση έως ότου ο συντελεστής να είναι ενιαίος σε ποσοστό 15%.

Η ασφάλεια των πολιτών, που δεν μπορεί να εγγυηθεί η κυβέρνηση Τσίπρα όπως υποστηρίζουν οι συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη, θα επανέλθει μόνο με κυβέρνηση ΝΔ και ο πρόεδρος της ΝΔ γνωρίζει από την θητεία του στο υπουργείο Άμυνας τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στα σώματα ασφαλείας. Ιδιαίτερα για το μισθολόγιο των ενόπλων δυνάμεων θα επανέλθει στην δημόσια συζήτηση η αναμόρφωση των αμοιβών των αντρών και των γυναικών των σωμάτων ασφαλείας. Τις θέσεις του κόμματος θα παρουσιάσει ο ίδιος ο κ. Μεϊμαράκης αμέσως μετά το τέλος των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ.

Η παιδεία στην χώρα μας είναι δωρεάν και δημόσια , δηλώνει στο newpost συνεργάτης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και αυτό θα παραμείνει αναλλοίωτο συνεχίζει με νόημα. Στην ερώτηση αν η ΝΔ επιθυμεί την κατάργηση του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση η απάντηση είναι αφοπλιστική: Εννοείται υποστηρίζει η πλευρά Μεϊμαράκη, η αλλοίωση που επιχειρεί η κυβέρνηση στην δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ, διαβεβαιώνουν οι συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ .

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης οπλίζει το όπλο «καθημερινότητα» και η επίθεση στον κ. Τσίπρα ήδη ξεκίνησε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: