17.12.15

Ξέχασε γρήγορα...

«Ύποπτες διατάξεις» βλέπουν πίσω από την σπουδή της κυβέρνησης να φέρνει συνεχώς νομοσχέδια με την μορφή του κατεπείγοντος στη Δημοκρατική Συμπαράταξη.
 Φαίνεται πως είναι αρκετός πια ο καιρός που μας χωρίζει από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, για να … ξεχνάμε.

Το...
σχόλιο μάλιστα έκανε ένας ‘βενιζελικός’ βουλευτής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, δικαιολογώντας και την απόφαση της ΚΟ να αποχωρήσει από την συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Υγείας χθες.

Υποστηρίζοντας πως δεν έκαναν παρά μία γόνιμη παρέμβαση και μάλιστα πως θέλουν να είναι σοβαροί και όχι άδικοι, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «δεν ξεπέρασε μόνο τα όρια σεβασμού στο κοινοβούλιο, αλλά φτάνει πια στα όρια της κωμικότητας».

Δεν μπορεί,λέει, να έρχεται σχέδιο νόμου, να μας λένε ότι δεν είναι επείγον ή κατεπείγον και να λείπουν: η πρόκοινοβουλευτική διαβούλευση, η Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με συγκεκριμένα στοιχεία και ποσοτικοποιημένους αριθμούς για τις δαπάνες, η Έκθεση της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής και η Γνώμη της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής.

«Έλειπαν όλα!!!», κατήγγειλε με τη δέουσα έμφαση που δίνουν τα θαυμαστικά, «και όταν διαπιστώθηκαν οι ελλείψεις, τότε το σχέδιο νόμου ‘βαφτίστηκε’ επείγον!!!».

Κατόπιν τούτων, σχολίασε ότι τόσο η σπουδή αυτή, όσο και οι παραλείψεις, βάζουν σε προβληματισμούς το κόμμα του ότι κάτι άλλο συμβαίνει, «ότι η κυβέρνηση θέλει να καλύψει πάρα πολύ ύποπτες διατάξεις»...

 matrix24.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: