8.12.15

Τσίπρας: Η τριμερής συνεργασία δεν εναντιώνεται σε άλλες χώρες...

Βέβαιος για δυναμική ανάπτυξη των διμερών σχέσεων της Ελλάδας με την Αίγυπτο εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Απευθύνοντας χαιρετισμό στο...
επιχειρηματικό συνέδριο Ελλάδας-Αιγύπτου τόνισε ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα εργαστεί για την φιλία και την περαιτέρω σύσφιξη ανάμεσα στις δύο φίλες χώρες», για να επισημάνει ότι η παρουσία του Αιγύπτιου Προέδρου στην Αθήνα επιβεβαιώνει την κοινή μας βούληση για την άνθιση της οικονομικής μας συνεργασίας.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι οι ενεργειακοί πόροι αποτελούν πηγές που πρέπει να αξιοποιηθούν στην προοπτική ειρήνης και συνεργασίας στην περιοχή και όχι συγκρούσεων και διχασμού στην περιοχή, ενώ συμπλήρωσε πως η διμερής Ελλάδας-Αιγύπτου και η τριμερής συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου - Κύπρου δεν έχει στόχο να εναντιωθεί σε τρίτες χώρες.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, εστίασε στην ανάγκη συνεργασίας στον τομέα των επενδύσεων. Ο πρόεδρος της Αιγύπτου τόνισε ότι είναι μεγάλη η ευθύνη που πέφτει στους ώμους των κυβερνήσεων Ελλάδας - Αιγύπτου για συνεργασία και απηύθυνε κάλεσμα «στην πορεία της Αιγύπτου προς την ανάπτυξη».

Υπογράμμισε δε ότι οι μεγάλες ανακαλύψεις κοιτασμάτων που έγιναν πρόσφατα στη Μεσόγειο συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής. «Σκοπός είναι η συνέχιση της συνεργασίας τα επόμενα χρόνια» σε τομείς όπως η ενέργεια και οι μεταφορές, τόνισε.

Σημειώνεται πως ενώπιον των δύο ηγετών υπογράφηκαν Σύμφωνο Αεροπορικών Μεταφορών μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου καθώς και δύο μνημόνια κατανόησης μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και Διαμιέτης και του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας και του Οργανισμού Λιμένος Αλεξάνδρειας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: