3.12.15

Οριστικά τον Ιανουάριο στη Βουλή το ασφαλιστικό...

oristika-ton-ianouario-sti-bouli-to-asfalistiko

Χριστούγεννα χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις (τυχόν διαρροές βουλευτών της συγκυβέρνησης) θα κάνει η κυβέρνηση καθώς η...
κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή μετατίθεται οριστικά για τον Ιανουάριο.

Το χρονοδιάγραμμα ανήγγειλε ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης σε συζήτηση που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Ο ίδιος ενημέρωσε επίσης ότι μέχρι τις εορτές θα κατατεθεί το νομοσχέδιο με τα 13 προαπαιτούμενα προκειμένου η χώρα να λάβει τη δεύτερη δόση για τα οποία όπως εκτίμησε δεν θα υπάρξουν δυσκολίες ως προς τη ψήφιση τους.

Την ίδια στιγμή φαίνεται πως οδηγείται σε αδιέξοδο η προσπάθεια της κυβέρνησης να διευθετήσει το ζήτημα με την τοποθέτηση των νέων μελών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Το θέμα είναι κρισιμότατο. Η χρονική προθεσμία είναι ασφυκτική καθώς στις 31/12/2015 λήγει το προσωρινό καθεστώς λειτουργίας των τηλεοπτικών καναλιών και πρέπει να «ανάψει» το «πράσινο φως» για την εφαρμογή του νέου νόμου.

Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να προηγηθεί η συγκρότηση των νέου ΕΣΡ. Τα μέλη του διορίζονται από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής στην οποία μετέχουν εκπρόσωποι από όλα τα κόμματα. Σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού χάρτη της χώρας για να υπάρξει πλήρωση των νέων θέσεων απαιτείται έγκριση των 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων που αριθμεί συνολικά 23 μέλη.

Ο Νίκος Βούτσης ενημέρωσε ότι οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα και στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 20 Δεκεμβρίου (ημερομηνία που συμπίπτει με την πρώτη Κυριακή των εκλογών της ΝΔ).

Ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε αισιόδοξος για το εγχείρημα και πετώντας το μπαλάκι στη αξιωματική αντιπολίτευση εκτίμησε ότι θα υπάρξει «κοινός τόπος» για την τοποθέτηση των νέων μελών του ΕΣΡ αλλά και άλλων ανεξάρτητων αρχών όπως το ΑΣΕΠ.

Ωστόσο κύκλοι της ΝΔ έσπευσαν να διευκρινίσουν ότι έως την εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ (που είναι πιθανό να γίνει στις αρχές του επόμενου έτους) δεν μπορεί να υπάρξει δέσμευση του κόμματος για τη τακτοποίηση του επίμαχου θέματος.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: