24.12.15

Ανατροπές στα όρια ηλικίας για χιλιάδες ασφαλισμένους...


Διευκρινιστικές εγκυκλίους εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης που αφορούν στους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ασφαλισμένους του...
Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, εμποροβιοτέχνες, αυτοκινητιστές).

Απευθυνόμενος στις διοικήσεις του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, του ΟΑΕΕ, του ΤΑΠ-ΔΕΗ, του ΕΤΕΑ, του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και τους επικεφαλής των «Ειδικών Ταμείων», ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος προχωράει σε γνωστοποίηση ρυθμίσεων και παροχή οδηγιών των διατάξεων της υποπαραγράφου Ε3 της παραγράφου Ε του άρθρου 2 του ν. 4336/2015 που αφορούν τις μεταβολές των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων.

Περιλαμβάνονται, δε, παραδείγματα ως προς τις μεταβολές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για τη λήψη πλήρους και μειωμένης σύνταξης λόγω γήρατος από τους οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης.

Προβλέπεται, ρητώς, ότι δεν θίγονται τα θεμελιωμένα έως και τις 18 Αυγούστου του 2015 συνταξιοδοτικά δικαιώματα και μπορούν αυτά να ασκηθούν οποτεδήποτε (σύμφωνα με το άρθρο 4 Μέρους Γ΄ του ν.4336/2015, έναρξη ισχύος είναι η 19-08-2015).

Θεμελιωμένο δικαίωμα υφίσταται, όταν ο ασφαλισμένος συμπληρώνει τον ελάχιστο χρόνο ασφάλισης και το όριο ηλικίας (όπου αυτό προβλέπεται), που απαιτούνται για τη συνταξιοδότησή του.


Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: