8.12.15

Αρμόδια για το συμφέρον της χώρας...

Κυβέρνηση προς Σόιμπλε: "Αρμόδια για το συμφέρον της χώρας είναι η ελληνική κυβέρνηση"
...είναι η ελληνική κυβέρνηση...

Με μια σκληρή ανακοίνωση η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη απαντά σε ιδιαίτερα αιχμηρό τόνο στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με αφορμή τη...
συζήτηση για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.
"Η Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη έχει πια κατανοήσει ποιές απόψεις εξυπηρετεί η κάθε πλευρά" υπογραμμίζει με νόημα η κυβερνητική εκπρόσωπος σχολιάζοντας την δήλωση του Σόιμπλε ότι "δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να αμφισβητεί τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο στο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας".
Όσον αφορά το σχόλιο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών ότι "Η στάμνα δεν πρέπει να πηγαίνει στο πηγάδι τόσο συχνά μέχρι να σπάσει. Αυτό δεν είναι για το καλό της στάμνας", η Ολγα Γεροβασίλη τονίζει με έντονα ειρωνικό τόνο: "Ευτυχώς που ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, πασχίζει να "κρατήσει την στάμνα γερή".
"Υπενθυμίζουμε ότι αρμόδια για το συμφέρον της χώρας είναι η ελληνική κυβέρνηση" ξεκαθαρίζει στην ανακοίνωση η Όλγα Γεροβασίλη σημειώνοντας ότι "η Ευρώπη οφείλει και μπορεί να λύσει τα προβλήματα που την αφορούν μόνη της".
Δήλωση Κυβερνητικής Εκπροσώπου για τις δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών
Ευτυχώς που ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, πασχίζει να "κρατήσει την στάμνα γερή". Η Ευρωπαϊκή κοινή γνώμη έχει πια κατανοήσει ποιές απόψεις εξυπηρετεί η κάθε πλευρά. Υπενθυμίζουμε ότι αρμόδια για το συμφέρον της χώρας είναι η ελληνική κυβέρνηση. Περιμένουμε από το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών να διαχωρίσει την στάση του από την απαράδεκτα σκληρή στάση του ΔΝΤ. Η Ευρώπη οφείλει και μπορεί να λύσει τα προβλήματα που την αφορούν μόνη της.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: