26.12.15

Ταξίδι στην ελπίδα...

ΒΙΝΤΕΟ...

Η Ρετζίν Μουσταφά πέρασε το ένα μετά το άλλο τα σύνορα της Ευρώπης. Αν και βρίσκεται καθηλωμένη εδώ και χρόνια στο...
αναπηρικό της καροτσάκι, την ωθεί η ανυπέρβλητη επιθυμία της για μία καλύτερη ζωή.

Είναι μια από τα εκατομμύρια των προσφύγων από τη Συρία που αναζήτησαν άσυλο στη Γερμανία. Το μακρύ της ταξίδι από τη Μέση Ανατολή προς την Ευρώπη, το έκανε παρέα με την αδερφή της και μια οικογενειακή φίλη, περνώντας ακόμη και από στρατόπεδα κράτησης.

Εγκλωβισμένη ακόμη στα σύνορα της Ουγγαρίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, η προσφυγοπούλα έκανε μεγάλα όνειρα για το μέλλον:

«Θέλω να γίνω αστροναύτης, να πάω και να βρω έναν εξωγήινο. Θέλω να γνωρίσω την βασίλισσα», τόνισε η Ρετζίν, μιλώντας στο BBC.


Εδώ και τρεις μήνες, πλέον, βρίσκεται στη Γερμανία, η οποία είναι, λέει, όπως την φανταζόταν, όμορφη και ζει μία κανονική ζωή, την οποία και ονειρευόταν.

«Είμαι ένα κορίτσι που πηγαίνει κάθε μέρα στο σχολείο και μ' αρέσει να το κάνω αυτό», δηλώνει σήμερα η ίδια στο βρετανικό δίκτυο.

Το τέλος της «Οδύσσειας» της μικρής ήρθε με την άφιξή της στη Γερμανία, φέρνοντας την πολυπόθητη επανασύνδεση με τον αγαπημένο της αδελφό.

Όνειρό της, ανέφερε το Mega, είναι πια να ξεκινήσει τις φυσιοθεραπείες, προκειμένου να καταφέρει κάποια μέρα να περπατήσει και να δει ξανά τους γονείς, της οι οποίοι ζουν ως πρόσφυγες στην Τουρκία…

Δεν υπάρχουν σχόλια: