10.12.15

Γεροβασίλη: Θα συγκρουστούμε με όλα όσα...

...δεν είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού...

"Η Ελλάδα ποτέ δεν ήταν χαρούμενη, γιατί το ΔΝΤ είχε φτάσει να καθορίζει την τύχη της χώρας. Η Ευρώπη, ελπίζω, να μην...
ήταν χαρούμενη επίσης, διότι δεν μπορούσε να λύσει από μόνη της τα του οίκου της. Κατά την άποψή μας, λοιπόν, αυτά όφειλαν να λύνονται διαφορετικά. Είναι μια άποψη την οποία την είχαμε από τότε και όχι μόνο εμείς. Με τη διαφορά όμως ότι εμείς τη διατηρούμε ακόμη ως άποψη" δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο ραδιόφωνο του FLASH.
Αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την παρουσία ή μη του ΔΝΤ, δήλωσε πως "Ξξρουμε πάρα πολύ καλά τις υποχρεώσεις μας και ξέρουμε πάρα πολύ καλά και τι υποχώρηση κάναμε το καλοκαίρι και γιατί την κάναμε Είχαμε ένα Βερολίνο, το οποίο δεν ήθελε σε καμία των περιπτώσεων το ΔΝΤ και επί τούτου ήθελε να μας πετάξει από την Ευρώπη, γιατί ο Γιωργάκης ο Παπανδρέου το έφερε μέσα στην Ευρώπη. Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Εφόσον ο Αλέξης Τσίπρας πέτυχε ένα τριετές πρόγραμμα, το οποίο μας διασφαλίζει, βρέξει-χιονίσει, για τα επόμενα τρία χρόνια στην Ευρώπη, ότι δεν μπορεί να μας μετακινήσει κανείς, θέλουν το ΔΝΤ, γιατί δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν μόνοι".
Σχετικά με την "τύχη" του ΤΑΙΠΕΔ, η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε πως ως κυβέρνηση θα είναι συνεπής στα συμφωνημένα, και τίποτα παραπάνω. "Μέσα σ' αυτή τη συμφωνία έχουμε κάνει ήδη οπισθοχώρηση. Έχουμε κάνει βήματα τακτικής οπισθοχώρησης, διότι οι μάχες δεν κερδίζονται μόνο με έναν τρόπο. Το θέμα μας είναι όμως ότι έχουμε καθαρό τον στόχο μπροστά, που θέλουμε να πάμε τη χώρα. Επομένως και μερικά βήματα πίσω θεωρούνται επιτυχείς κινήσεις μιας δυναμικής πορείας. Αλλά μόνο έτσι το αντιμετωπίζουμε όλο αυτό. Δεν το αντιμετωπίζουμε ούτε με ηττοπάθεια, ούτε με διαθέσεις παράδοσης της χώρας, όπως έχει συμβεί τα πέντε προηγούμενα χρόνια και θα πρέπει όλοι μας αυτό να το θυμόμαστε και να βλέπουμε και τις διαφορές. Έχουμε δυσκολίες και σήμερα, είμαστε σε μια συμφωνία που έχουμε αποδεχθεί. Θα τηρήσουμε τους όρους της συμφωνίας, δεν θα τηρήσουμε ότι φαντάζεται ο καθένας".
"Η σύγκρουση των συμφερόντων είναι μεγάλη. Υπάρχουν μικρά συμφέροντα, μεσαία και μεγάλα. Συγκρουόμαστε με όλα όσα είναι ενάντια στο συμφέρον των πολλών" κατέληξε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: