6.12.15

Καλές γιορτές... χωρίς καθηγητές...

Σχολικές αίθουσες

Βρισκόμαστε στον 4ο μήνα από την έναρξη του σχολικού έτους και τα περισσότερα στην Ανατολική Αττική δεν μπορούν να λειτουργήσουν πλήρως το πρόγραμμά τους, καθώς...
μετά τις τελευταίες προσλήψεις αναπληρωτών παραμένουν πάνω από 270 κενά για την πλήρη κάλυψη πρωινού προγράμματος, ολοήμερου και υποστηρικτικών δομών (ειδική αγωγή και παράλληλη στήριξη).

Πιο συγκεκριμένα:

■ 149 κενά εκπαιδευτικών ειδικοτήτων (αγγλικών 20, εικαστικών 23, γυμναστών 37, μουσικής 22, θεατρολογίας 23, πληροφορικής 17, γερμανικών 7), και

■ 24 κενά δασκάλων, 9 κενά νηπιαγωγών (ολοήμερα που λειτουργούν μόνο το πρωί καθώς το ολοήμερο έχει στην πράξη καταργηθεί), 26 κενά στην ειδική αγωγή για τμήματα ένταξης, 67 κενά δασκάλων για παράλληλη στήριξη.

Στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών σωματείων της περιοχής στις 23/11 οι σύμβουλοι του υπουργού είπαν ότι «διαθέσιμες πιστώσεις υπάρχουν μόνο για 524 εκπαιδευτικούς γενικής εκπαίδευσης, 29 ειδικής αγωγής, 28 μέσω ΕΣΠΑ, 45 για τα ολοήμερα Νηπιαγωγεία και 449 για τάξεις υποδοχής», δηλαδή 1.151 πιστώσεις, όταν το ίδιο το υπουργείο Παιδείας δηλώνει ότι τα κενά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι 4.000!

Το ίδιο το υπουργείο παραδέχτηκε ότι θα παραμείνουν (όταν γίνουν οι επόμενες προσλήψεις -άγνωστο αν και πότε) περίπου 3.000 κενά, ενώ οι εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας είπαν ότι «δεν έχει προγραμματιστεί άλλο κύμα προσλήψεων αναπληρωτών»!

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Χρήστου Κάτσικα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: