3.12.15

ΝΔ: Το παρασκήνιο...

ΝΔ: Το παρασκήνιο που οδήγησε στις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου
... που οδήγησε στις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου...
Η θέση της Vodafone ότι μπορεί να εγγυηθεί πλήρως τη διαδικασία μόνον από τις 20 Δεκεμβρίου και όχι μία εβδομάδα νωρίτερα, η απουσία πλήρως αξιόπιστων εναλλακτικών επιλογών και, κυρίως, το ...
άτυπο μέτωπο που συνέπτυξαν οι Ευ. Μεϊμαράκης, Κυρ. Μητσοτάκης και Αδ. Γεωργιάδης ως προς τις επιλογές του κόμματος για την υπέρβαση του φιάσκου του Νοεμβρίου έκριναν, τελικά, την ημερομηνία εκλογών για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του κόμματος.

Εκλογές που θα γίνουν λίγες ημέρες πριν τη χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα, στις 20 Δεκεμβρίου, και, εφόσον απαιτηθεί δεύτερος γύρος, αυτός θα διεξαχθεί λίγες ημέρες μετά τα Φώτα, στις 10 Ιανουαρίου 2016. Με άλλα λόγια, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα προχωρήσει στην αλλαγή αρχηγού, σχεδόν ένα χρόνο μετά την εκλογική ήττα του Ιανουαρίου του 2015 όταν, για πολλούς, θα έπρεπε να έχει κανονικά αρχίσει η διαδικασία.

Μετά από ένα μπαράζ επαφών της τεχνικής ομάδας της Συγγρού, υπό τον Πρύτανη του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και τη συμμετοχή και των εκπροσώπων των υποψηφίων, νωρίς χθες το πρωί διαμηνύθηκε από τη Vodafone, η παρουσία της οποίας αντιμετωπίζεται ως εγγύηση της λειτουργίας του συστήματος, ότι μπορεί να εγγυηθεί την διενέργεια των εκλογών μετά την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, που είχε ανεπισήμως τεθεί ως αρχικός στόχος από τη Ν.Δ. Σε διαφορετική περίπτωση, η εταιρεία εμφανιζόταν να δηλώνει ότι το σύστημα θα ήταν μεν λειτουργικό αλλά υπήρχε και ένα υψηλό ποσοστό περί το 25% να ανακύψουν προβλήματα. Εναλλακτική πρόταση υπήρχε, από μία εταιρεία της Κρήτης, η οποία αν και κρίθηκε τεχνικώς άρτια αποτελούσε προβληματική επιλογή, δεδομένου ότι – μετά το φιάσκο στις 22 Νοεμβρίου – ουδείς θα αναλάμβανε το ρίσκο να αναθέσει το έργο σε μία άγνωστη εταιρεία.

Ήδη από νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης ξεκίνησε ένα μπαράζ τηλεφωνικών επικοινωνιών από τον αρχαιότερο βουλευτή της ΝΔ και προεδρεύοντα χθες της ΚΕΦΕ Γιάννη Τραγάκη προκειμένου να ενημερωθούν οι τέσσερις υποψήφιοι αλλά και άλλα κορυφαία στελέχη του κόμματος. Η επιλογή έμοιαζε προφανής, καθώς όλοι επιθυμούσαν την κάλυψη ενός ισχυρού παίκτη πίσω από την οργάνωση της εκλογικής διαδικασίας. Πολύ γρήγορα οι Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης και Γεωργιάδης έδωσαν το πράσινο φως ενώ απαιτήθηκε περισσότερος χρόνος για το “ΟΚ” της πλευράς Τζιτζικώστα. Άλλωσε, μόλις ένα 24ώρο νωρίτερα ο 37χρονος Περιφερειάρχης είχε δηλώσει, στο περιθώριο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ότι η μη διεξαγωγή των εκλογών στις 13 θα συνιστούσε πλήγμα για την ενότητα του κόμματος. Ο εκπρόσωπος του υποψηφίου προσήλθε, τελικά, στην ΚΕΦΕ επιμένοντας για τις 13/12, ωστόσο ήταν ήδη σαφές ότι θα αποδεχόταν και την 20η Δεκεμβρίου. Άλλωστε, κρίθηκε ότι δεν θα ήταν ισχυρό το επιχείρημα της διεξαγωγής των εκλογών στις 13 είτε με το ενδεχόμενο επιπλοκών, όπως σημείωνε η Vodafone, είτε μέσω μίας άσημης εταιρείας από την Κρήτη. Είναι ενδεικτικό ότι μία μόλις ώρα επίσημης συνεδρίασης της ΚΕΦΕ ήταν αρκετή προκειμένου να οριστικοποιηθεί η ημερομηνία των εκλογών.

Από πολύ κοντά παρακολουθεί τη διαδικασία και ο εκτελών χρέη Προέδρου του κόμματος κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος έχει και το πλεονέκτημα ότι μπορεί και συνομιλεί με όλες τις πλευρές και τους υποψηφίους στο κόμμα, κάτι που δεν μπορούν – σε αυτή τη συγκυρία – να ισχυριστούν πολλοί.

Η ΚΕΦΕ αναμένεται να συνεδριάσει, εκ νέου, σήμερα για την οριστικοποίηση, και επίσημα, της ανάθεσης του έργου στη Vodafone αλλά και για την εκ νέου δρομολόγηση της εκλογικής διαδικασίας, το κόστος της οποίας, όπως πληροφορείται το newpost.gr, θα ανέβει σημαντικά, δοκιμάζοντας τα ούτως ή άλλως άδεια ταμεία του κόμματος.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: