3.12.15

Greenpeace εναντίον Τσίπρα...

tsiprasklimatikiparisΑπό εκεί που δεν το περίμενε το βρήκε ο Αλέξης Τσίπρας.
 Ο πρωθυπουργός δέχθηκε βολές από το ελληνικό τμήμα της Greenpeace με αφορμή την...
ομιλία του στην παγκόσμια συνδιάσκεψη για το κλίμα στο Παρίσι, καθώς η οργάνωση τον κατηγόρησε ότι «κατάφερε σε μία τοποθέτηση 453 λέξεων να μην αναφέρει ποτέ τις λέξεις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και εξοικονόμηση ενέργειας».

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την σύντομη τοποθέτησή του, είχε σημειώσει ότι «η Ελλάδα δίνει πολιτική προτεραιότητα στην ανάγκη να αποτραπεί ο κίνδυνος μετατόπισης της κλιματικής αλλαγής» και είχε προσθέσει ότι «η συμφωνία του Παρισιού θα πρέπει να παρέχει ένα νομικά δεσμευτικό πλαίσιο που θα έχει ως βάση τις διαδικασίες διαφάνειας, λογοδοσίας και συμμόρφωσης που θα εφαρμόζονται από όλα τα μέρη».

«Ο κ. Τσίπρας κατάφερε σε μία τοποθέτηση 453 λέξεων να μην αναφέρει ποτέ τις λέξεις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και εξοικονόμηση ενέργειας. Κατήγγειλε τον καπιταλισμό και τον νεοφιλελευθερισμό και αρκέστηκε σε διαπιστώσεις και γενικές τοποθετήσεις, οι οποίες έγιναν συγκεκριμένες μόνο σε ένα σημείο: την υπεράσπιση της πάγιας θέσης των Ελλήνων εφοπλιστών να μην ρυθμίζονται οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου από τη ναυτιλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά από τον Διεθνή Οργανισμό Ναυτιλίας (ΙΜΟ), δηλαδή από τους ίδιους τους εφοπλιστές. Ειρωνικά λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα ο κ. Τσίπρας είχε στηλιτεύσει τη μεγιστοποίηση του κέρδους ως κριτηρίου που υπαγορεύει πολιτικές αποφάσεις», σημείωσε μεταξύ άλλων το ελληνικό τμήμα της Greenpeace –το οποίο, πάντως, έχει πολλά χρόνια να εκδώσει ανακοινώσεις κατά πρωθυπουργών για περιβαλλοντικά θέματα…

 matrix24.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: