2.12.15

Βουλή:Τα highlights της πρεμιέρας για τον προϋπολογισμό...

boulita-highlights-tis-premieras-gia-ton-proupologismo

Το πρόσφατο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών και τα όσα επακολούθησαν έδωσαν «τροφή» στους βουλευτές για αναλύσεις, εκτιμήσεις και κριτική κατά την διάρκεια της άνευρης –έως τώρα- συζήτησης του προυπολογισμού του 2016.
Στην...
πλειοψηφία τους οι βουλευτές της αντιπολίτευσης και κυρίως εκείνοι της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού κατηγόρησαν τον Πρωθυπουργό ότι επί της ουσίας δεν αναζητεί συναίνεση αλλά συνενόχους στην ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

Πάντως ο Κώστας Σκανδαλίδης κατέστησε σαφές κανένας δεν διαθέτει το «πολιτικό μπόι» που απαιτείται για να βγάλει μόνος του τη χώρα από το μνημόνιο.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «εμπαιγμό» και «γελοιοποίηση» σε ότι αφορά το συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών ενώ απάντησε και στις απειλές του Πάνου Καμμένου περί εξεταστικής επιτροπής για το PSI, τονίζοντας ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να ζητεί από την μια πλευρά συναίνεση και από την άλλη να ποινικοποιεί την πολιτική ζωή του τόπου.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Βασίλη Κόκκαλη από τους ΑΝΕΛ ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι ο Πρωθυπουργός δεν ζήτησε συνευθύνη αλλά διάλογο.
«Ζήτησε υπεύθυνη εθνική στάση» υπογράμμισε και απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση την κάλεσε να απαντήσει αν είναι υπέρ ή κατά των μεταρρυθμίσεων.

«Ο Πρωθυπουργός εξακολουθεί να κινείται με χαρακτηριστικά επικοινωνίας και όχι της κοινωνίας» απάντησε ο Γιώργος Βλάχος. Ο βουλευτής της ΝΔ υποστήριξε ότι κανείς από την «γαλάζια» παράταξη δεν ζήτησε να υπάρξει συγκυβέρνηση και οικουμενικό κυβερνητικό σχήμα. «Κάντε ότι νομίζετε με τον Βασίλη Λεβέντη αλλά μην προσπαθείτε να μας μεταφέρετε τις δικές σας ευθύνες» κατέληξε.

Στο φλέρτ της Ένωσης Κεντρώων με τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και ο Ιάσων Φωτήλας (Ποτάμι).

«Ψάξτε σε άλλες πτέρυγες της Βουλής πρόθυμους και λεβέντες για συγκυβέρνηση» έριξε το καρφί του, ενώ εγκάλεσε τον Πρωθυπουργό ότι στο πρόσφατο Συμβούλιο είχε μέλημα να μεταθέσει τις ευθύνες του στην αντιπολίτευση.

Ο βουλευτής στόχευσε όμως και κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου τον οποίο μέμφθηκε ότι δεν συγκάλεσε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών το περασμένο καλοκαίρι όταν η χώρα ήταν με τα δύο πόδια εκτός ευρώ, αλλά τώρα που το ζήτησε ο Πρωθυπουργός.

Και στις τάξεις πάντως του ΣΥΡΙΖΑ τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης κάθε άλλο παρά αποδεκτά είναι.

Ο Δημήτρης Βέττας κάλεσε όσους προωθούν τα σχέδια αυτά να ξυπνήσουν από τον λήθαργο ενώ ο Κώστας Μπάρκας έκανε λόγο για «όνειρα θερινής νυκτός».

«Ο κόσμος ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο όχι για να επαναφέρει το παλιό πολιτικό σύστημα που την κατέστρεψε» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το πρωί στις 10.00 οπότε και ξεκίνησε η συνεδρίαση έως αργά το απόγευμα κανένας από τους υπουργούς δεν ανέβηκε στο βήμα για να υπερασπιστεί το έργο της κυβέρνησης.

Την απουσία των κυβερνητικών στελεχών σχολίασε ο Βασίλης Κεγκέρογλου και την συνέδεσε άμεσα με την απεργία στα ΜΜΕ. «Θέλουν τηλεοράσεις, on camera, οι υπουργάρες» είπε ο συνήθης για τον εμπρηστικό του λόγο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Λίγα λεπτά αργότερα προξένησε αναταραχή στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ όταν κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση (εμμέσως στρεφόταν κατά της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου) δεν αξιοποιεί κονδύλια για την κοινωνική πολιτική.

«Τι άλλο να πούμε οι άνθρωποι είναι για τα μπάζα, αλλά δεν το λέμε για να μην παρεξηγηθούν τα μπάζα» κατέληξε ο κ. Κεγκέρογλου.

Ο Κώστας Μπγιάλας (εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ) εξεμάνη και ζητούσε επίμονα το λόγο επί προσωπικού. Αν και τελικά δεν τον πήρε σχολίασε εκτός μικροφώνου ότι «ο κ. Κεγκέρογλου είναι η ταυτοποίηση των χαρακτηρισμών του».

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: