12.12.15

Για τους U2 στο Παρίσι...

Φωτορεπορτάζ...
Κυριακή και Δευτέρα έπαιζαν οι U2, Κυριακή και η Patti Smith, Δευτέρα και οι Eagles Of Death Metal. Τετάρτη και Πέμπτη έπαιζε η Madonna. Το Παρίσι αυτή την εβδομάδα ήταν...
τόπος προορισμού. 
Σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών δημοσιεύεται ένα χορταστικό δισέλιδο για το ταξίδι αυτό, να την αγοράσετε (είναι πλούσια η εφημερίδα ούτως ή άλλως, αξίζει). Να σας πω εδώ επ' ευκαιρίας έναν δεκάλογο, εντυπώσεων.
1) Η ζωή στην πόλη κυλάει πλέον σε κανονικούς ρυθμούς. Ο φόβος υπάρχει μεν και πως αλλιώς, αλλά δεν φαίνεται.
2) Πιο πολλούς μπάτσους και «κλούβες» βλέπεις στην Αθήνα (της... Αριστεράς), στο κέντρο της, παρά στο Παρίσι.
3) Επαγγελματίες οι U2, άψογο το live τους, σιγά να μην έλειπαν από τις γιορτές μνήμης. Δυόμιση ολόκληρες ώρες έπαιξαν. Απορία: το μαλλί του Μπόνο πότε έγινε ξανθό; 
4) Εγώ είδα την Patti Smith, οι EODM έπαιζαν την επόμενη νύχτα, τη Δευτέρα, οπότε δεν τους πέτυχα. Στο encore βγήκε και τραγούδησαν μαζί το People Have The Power. Φωνή, όχι αστεία. Μπότες, τζιν παντελόνι από μέσα, σακάκι.
5) Χαλαρά στο αεροδρόμιο, λίγο πιο ενδελεχής ο έλεγχος, με ταυτότητα ταξίδευα, ούτε καν διαβατήριο. Με κοίταξαν, τους κοίταξα, με ξανακοίταξαν, τους ξανακοίταξα, «περάστε κύριε» μου είπαν, πέρασα.
6) Φθηνά τα αεροπορικά εισιτήρια για το Παρίσι τώρα, προφανώς ο κόσμος το αποφεύγει. Γύρω στα 170 ευρώ λίγες μόλις ημέρες πριν το ταξίδι πληρώσαμε. 
7) Αν στο Μετρό θέλει κάποιος να ζωστεί με εκρηκτικά και να πάει μετά να «σκάσει» σε μία αποβάθρα, το κάνει με ευκολία. Τι να πρωτο-ελέγξεις με τόσους σταθμούς;
8) Πήγαμε το Σάββατο βράδυ σε ένα μπαράκι που δεν συναντούσες ούτε στην ελληνική επαρχία τη δεκαετία του 80. Ήταν από τα τοπ της πόλης όμως. Μόλις 13 ευρώ το κοκτέιλ. 
9) Ωραίο το Air b'n'b βρίσκεις κατάλυμα φθηνό και πολύ κεντρικά. Εμείς νοικιάσαμε το σπίτι μίας δημοσιογράφου, νεαρή η συνάδελφος και εξυπηρετική (δεν έχει άλλο ρεπορτάζ, τελειώνει εδώ). 
10) Άσχετο: το καλοκαίρι βγαίνει σε περιοδεία ο Bruce Springsteen. 

e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: