3.1.16

Το 2016 θα απειληθεί η ευρωπαϊκή ενότητα...

Το 2015 ήταν μια χρονιά προβλημάτων για την Ευρώπη, προβλημάτων που το 2016 μπορεί να ταρακουνήσουν συθέμελα την ΕΕ και να απειλήσουν την οικονομική και πολιτική ένωση, υποστηρίζει η Wall Street Journal.

«Ο...
πόλεμος στη Συρία έχει ρίξει "βαριά σκιά" στην Ευρώπη, πυροδοτώντας τρομοκρατικές επιθέσεις και μια προσφυγική κρίση εκτός ελέγχου. Ο έλεγχος των συνόρων, για πολλούς, μια πολιτική του παρελθόντος, έχει τεθεί ξανά στο προσκήνιο καθώς πολλοί ηγέτες αναγνωρίζουν ότι η Συνθήκη της Σένγκεν, κάποτε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ευρωπαϊκής ενοποίησης, βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο» αναφέρει η εφημερίδα, προσθέτοντας στα προβλήματα, την ουκρανική κρίση, την εκ νέου κλιμάκωση των εντάσεων με τη Ρωσία και φυσικά την εύθραυστη ανάκαμψη από την οικονομική κρίση.

«Οι οικονομικές αδυναμίες παραμένουν σε ορισμένες χώρες, με τη μορφή υψηλού χρέους και εύθραυστων τραπεζών, παρά το γεγονός ότι τα επιτόκια βρίσκονται κοντά στο μηδέν», τονίζει χαρακτηριστικά, παραθέτοντας τα προβλήματα που ταλανίζουν την Ευρώπη.

Σε αυτά προστίθεται και η απειλή της εξόδου της Βρετανίας από το ευρώ, μια πιθανότητα που αν γίνει πραγματικότητα θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή αβεβαιότητας στο μπλοκ των 28 κρατών μελών, ακόμα και το τέλος της Ένωσης...

Δεν υπάρχουν σχόλια: