27.1.16

Χωρίς πλοία σήμερα και αύριο...

Δεμένα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά

Ρίχνουν άγκυρα σήμερα και αύριο τα πλοία όλων των κατηγοριών μετά τη 48ωρη πανελλαδική απεργία -με προοπτική κλιμάκωσης- που προκήρυξε η...
Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση και με βασικό αίτημα τη διατήρηση της αυτοτέλειας του ΝΑΤ.

Παράλληλα, 48ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στο ΝΑΤ. Τα πλοία θα ακινητοποιηθούν και πάλι στις 4 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ.

«Δεν διεκδικούμε τίποτα νέο. Απλά ορθώνουμε το ανάστημα στην εξαφάνιση του ασφαλιστικού μας ταμείου, το οποίο ισοδυναμεί και με εξαφάνιση του ναυτικού επαγγέλματος», αναφέρει η διοίκηση της ΠΝΟ και καλεί όλους τους ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχους, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στις 11 το πρωί στον Άγιο Διονύσιο στο λιμάνι του Πειραιά με κύριο σύνθημα «πάρτε πίσω το νομοσχέδιο-έκτρωμα».

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος, με επιστολή του στον γ.γ. της ΠΝΟ Γιάννη Χαλά εκφράζει την ανησυχία του για την πιθανότητα συνέχισης των απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτεργατών και ζητά να κατανοήσουν ότι τα νησιά ως κοινωνίες και ως οικονομίες δεν έχουν άλλα περιθώρια αντοχής και να κάνουν δεκτό το αίτημά τους να μη συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις ή -στη χειρότερη περίπτωση- να μην ξεπερνούν τις 24 ώρες.

Επισημαίνει ότι οι επιχειρήσεις έχουν μηδενικά περιθώρια αντοχής ακόμα και για μία ημέρα αποκλεισμού των νησιών και ιδιαίτερα αυτών που δεν εξαρτώνται αποκλειστικά από τον τουρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: