19.1.16

Τα τέσσερα σημεία που έθεσε ο Τσίπρας στον Μητσοτάκη...

Συνάντηση Τσίπρα - Μητσοτάκη για συναίνεση μετά τον... πόλεμο (Βίντεο)

Σχεδόν δύο ώρες διήρκεσε η πρώτη – αναγνωριστική- συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πλήρη...
ατζέντα τεσσάρων θεμάτων έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καλώντας τον να πάρει ξεκάθαρη θέση επί όλων αυτών των ζητημάτων. Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός έθεσε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας το ασφαλιστικό, την ανάμιξη του ΔΝΤ στα ελληνικά πράγματα, το νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητική Μεταρρύθμισης για τη Δημόσια Διοίκηση και την ανασυγκρότηση του ΕΣΡ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ταυτόχρονα ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μπει ένα τέλος στη μικροπολιτική αντιπαράθεση,
«κάτι που δεν είναι πολύ καλό για το πολιτικό σύστημα», όπως φέρεται να είπε ο κ. Τσίπρας, ενώ παράλληλα τού ζήτησε να επικεντρωθεί ο πολιτικός διάλογος στο θέμα της αξιολόγησης από τους δανειστές.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συζήτησαν και για τα εθνικά θέματα, κυρίως το Κυπριακό και το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, στα οποία η κυβέρνηση επιδιώκει συναίνεση, όπως σημείωνε η ίδια πηγή.

Όπως επεσήμαναν κυβερνητικές πηγές, στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να υπάρξει συναίνεση, αλλά να υπάρχει μια στοιχειώδης συνεννόηση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, όπως επιβάλλει ο συνταγματικός τους ρόλος.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: