9.1.16

"Δεν μετατρέπουμε τους δημοσιογράφους σε αυτοαπασχολούμενους"...

Απάντηση του υπουργείου Εργασίας στην ΕΣΗΕΑ: Aναληθής o ισχυρισμός ότι μετατρέπουμε τους δημοσιογράφους σε αυτοαπασχολούμενους
Απάντηση του υπ. Εργασίας στην ΕΣΗΕΑ...

Η κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε τους δημοσιογράφους ως αυτοαπασχολούμενους και δεν θα το κάνει ούτε τώρα. Σέβεται και...
αξιώνει σεβασμό στην ανεξαρτησία τους, αναφέρεται σε απάντηση του υπουργείου Εργασίας στην ΕΣΗΕΑ. Είναι αναληθής ό ισχυρισμός ότι μετατρέπουμε τους δημοσιογράφους σε αυτοαπασχολούμενους, αναφέρει η ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζεται ότι η κυβέρνηση όχι μόνο δεν θίγει αλλά προστατεύει και θα προστατεύει πάντα το δικαίωμα των εργαζόμενων στα ΜΜΕ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απάντησης του υπουργείου Εργασίας στην ΕΣΗΕΑ

Ο συντάκτης της ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΑ προφανώς θέλει να πυροδοτήσει αντιδράσεις εναντίον της προσπάθειας που καταβάλλει η κυβέρνηση για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της κοινωνικής ασφάλισης της χώρας με κανόνες ισονομίας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Επιδεικνύει αδιαφορία για τους ανασφάλιστους δημοσιογράφους, για τους ρημαγμένους συναδέλφους του που δουλεύουν με μπλοκάκι χωρίς να έχουν την ελπίδα ασφάλισης στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, για εκείνους τους δημοσιογράφους που κατάντησαν να γίνουν οφειλέτες διότι αντιμετωπίζονται μέχρι τώρα ως ελεύθεροι επαγγελματίες και οφείλουν ποσά που ξεπερνούν ακόμα και το ποσό των 100.000 ευρώ.

Αντίθετα, το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με αλληλεγγύη θα εξασφαλίζει χωρίς εξαιρέσεις σύνταξη και για αυτούς που έχουν υψηλά εισοδήματα και για αυτούς που έχουν χαμηλότερα εισοδήματα και για αυτούς που έχουν επί πολλά έτη απαξιωθεί και προπάντων για όσους έχουν αφανισθεί επαγγελματικά λόγω της μακρόχρονης ανεργίας. Οι δημοσιογράφοι που έχουν απολυθεί από τα μέσα ενημέρωσης, ραδιοφωνικούς, τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες και ζουν με το καταβαλλόμενο για μικρό διάστημα επίδομα ανεργίας του ΕΔΟΕΑΠ γνωρίζουν ότι πρέπει να προχωρήσουμε στην ενοποίηση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης. Διότι έτσι δεν θα μείνει κανένας μόνος. Αλλιώς θα έχουμε ένα ΕΤΑΠ-ΜΜΕ για όσους έχουν δουλειά. Με καμία προοπτική βιωσιμότητας.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ


newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: