11.1.16

Χαίρεται ο Σαμαράς...

samaras
...για τη νίκη Μητσοτάκη!...
Συνέβη κι αυτό. Ο Σαμαράς να είναι χαρούμενος με τη νίκη του Μητσοτάκη!
Ο πρώην πρωθυπουργός μπορεί...
δημόσια να τήρησε ουδετερότητα όμως παρασκηνιακά η προτίμησή του για τον Κυριάκο ήταν σαφής. Η συντριπτική πλειοψηφία των σαμαρικών στελεχών τάχθηκε με τον Μητσοτάκη και δούλεψαν για να μην εκλεγεί Πρόεδρος ο Μεϊμαράκης, ο οποίος από τον πρώτο γύρο κιόλας είχε εξαπολύσει σειρά επιθέσεων κατά του τέως Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
 Δεν είναι τυχαίο ότι στη Μεσσηνία ο Μητσοτάκης ήλθε πρώτος, ενώ στη γενέτειρα του Σαμαρά, την Πύλο, η διαφορά του Κυριάκου από τον Μεϊμαράκη ήταν πολύ μεγάλη. 
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αντ. Σαμαράς βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα σε επαφή με τον Κυριάκο, αλλά όχι και με τον Μεϊμαράκη. Μάλιστα του τηλεφώνησε και πριν βγει το αποτέλεσμα οπότε και ο Κυριάκος τον ενημέρωσε πως πιθανότατα είναι αυτός που θα εκλεγεί Πρόεδρος με ποσοστό περίπου 54%. Μετά το αποτέλεσμα επικοινώνησε και πάλι για να τον συγχαρεί, ενώ ήταν και από τους πρώτους που έκαναν δήλωση: "Συγχαίρω θερμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη νίκη του. Από αύριο η ΝΔ ανανεωμένη και ενωμένη οφείλει να αγκαλιάσει όλους τους Έλληνες και να κερδίσει οριστικά τη μάχη κατά του λαϊκισμού", είπε. 
Το μόνο που δεν είπε είναι και πόσο χαίρεται για την ήττα του Μεϊμαράκη και κατ' επέκτασιν του καραμανλισμού. Πάντως, στη Ντόρα Μπακογιάννη δεν τηλεφώνησε για να την συγχαρεί για τη νίκη του αδελφού της. Προφανώς επειδή φοβήθηκε ότι αυτή θα το εκλάβει ως φάρσα αφού η ίδια στήριζε τον Μεϊμαράκη κι όχι τον Κυριάκο...

 matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: